IMG_20210305_135717.jpg

Kun tein viimeksi näitä täysin rukiisia karjalanpiirakoita, tein lopputaikinasta ja täytteestä ison leikattavan pötkö/levypiirakan. Tämän olen esitellyt instassa aikaa sitten, vaan tänne on unohtunut laittaa, enkä oikein tiedä kuinka moni teistä täällä blogissa käyvistä seuraatte myös instagramissa?

Vastaavia tein aikoinaan 25 kpl omille 50-vuotis päivilleni, vaan sieltä postauksesta ovat kuvat hävinneet. En ole kuitenkaan tuotakaan postausta poistanut, sillä joskus on kiva lueskella vanhoja kommentteja.

Minä tykkään tehä tämän mallisena ison riisipiirakan (tai pyöreänä), en pellin kokoisena. Tämän mallinen piirakka pysyy minusta paremmin kasassa leikattuna. Taikina on siis ihan tavallinen karjalanpiirakkataikina ja täyte sakeaa riisipuuroa, missä on kananmunaa seossa. Vähän pidempään joutuu paistamaan isoa piirakkaa ja lämpö saa olla hieman miedompi mitä tavallisilla karjalan-/riisipiirakoilla. Minä melkein poltin tämän, kuin en vieläkään oikein usko, että kuin uunissa on kiertoilma päällä ja 300 astetta, se on todellakin kuuma uuni. Toisaalta nuo kärventyneet kohat antavat vaan makua (tiettyyn rajaan asti).

IMG_20210305_140556.jpg

Vähän ohuemmaksi olisin voinut pohjan kaulita, vaan tuli tämä syötyä tällaisenakin. Minä en sulje päitä tässä mallissa ollenkaan, vaan rypytän ainoastaan pitkät sivut. Leikata voi kuten kuvassa tai vaikkapa kolmion mallisiksi paloiksi.

Onko tämä malli sitten laiskan tekijän, vai sellaisen joka haluaa saada nopeasti ja helposti valmista riisi-/karjalanpiirakan makuisena?