IMG_20210227_150934_537.jpg

Tällaisen mansikkakermakakun tein ystävälle hänen täyttäessään täysiä vuosikymmeniä.

Toiveena oli ihan tavallinen mansikkakermakakku.

Kakussa on:

Pohjana on 5 munan pohja 0,7 ohjeella.
Täytteenä paljon kotimaisia mansikoita ja seassa vähän makeutta antamassa kotitekoista hilloa. Kerma-rahkaseosta mansikkakerrosten päällä.

Kakku on kostutettu spritellä.
Pintamansikoiden päällä on hyytelösokerikiille (Nyt tein kiilteen veteen, ettei värjäisi niin emravaahtoa. Yleensä laitan vähän mehua sekaan.)

Vispikermavaahto reunoilla ja pursotuksissa (makeutettu vain sokerilla ja vaniljasokerilla)

Alareunassa paahdettuja mantelilastuja.

IMG_20210222_110341.jpg

Kummassakin välissä on samanlainen täyte. Sulatettujen pakastemansikoiden sekaan laitoin kotitekoista mansikkahilloa antamaan makeutta ja sitomaan täytettä yhteen. Muuta makeutta en mansikoihin laita.

IMG_20210227_150934_531.jpg

Kakku oli täytettynä aamusta iltaan jääkaapissa ja sitten tein sen valmiiksi. Keskellä on sulatettuja mansikoita (valutin vielä paperin päällä) ja niiden päälle tein ihan veteen hyytelösokerista kiilteen. Mansikoiden alle sipaisin ihan olemattoman ohuen kerroksen marmeladia (mansikat pysyvät paikoillaan ja jos niistä läöhtisi lientä, ei se niin imeytyisi kakkuun)

IMG_20210227_150934_540.jpg

IMG_20210222_204412.jpg

Olipas taas vaihteeksi kiva tehdä täytekakkua, vaikkakin kakku on ihan tällainen peruskakku.