CIMG8613-normal.jpg

 

Kakut matkasivat mukanamme kahteen kyläpaikkaan missä tiedän suklaa-appelsiinikakkujen häviävän alta aikayksikön...

Kakut on tehty tällä nesteisen murokakun ohjeella mikä muuntuu moneksi muuksikin kakuksi.

Suklaa-appelsiinikakku ( 1 kpl)

200 g rasvaa (käytin laktoositonta Sunnuntai margariinia)

200 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliini tai vaniljasokeria

puolen appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori

0,5 dl appelsiinin mehua

0,25 dl maitoa ( nesteitä ei saa sekoittaa keskenään, jotta seos ei juoksetu)

n. 100 g rouhittua tummaa suklaata ( esim. talous-)

Valmistaminen:

- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi

- lisää puolet munista, neste+kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi

- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi

- lisää suklaarouhe ja sekoita varovaisesti sekaisin

- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 160 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. tikulla...kuiva tikku = kypsä kakku. Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se tasaiselle alustalle.