Kakut matkasivat mukanamme kahteen kyläpaikkaan missä tiedän suklaa-appelsiinikakkujen häviävän alta aikayksikön...
Kakut on tehty tällä nesteisen murokakun ohjeella mikä muuntuu moneksi muuksikin kakuksi.
Suklaa-appelsiinikakku ( 1 kpl)
200 g rasvaa (käytin laktoositonta Sunnuntai margariinia)
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
puolen appelsiinin ohuelti raastettu oranssi kuori
0,5 dl appelsiinin mehua
0,25 dl maitoa ( nesteitä ei saa sekoittaa keskenään, jotta seos ei juoksetu)
n. 100 g rouhittua tummaa suklaata ( esim. talous-)
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, neste+kuori ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- lisää suklaarouhe ja sekoita varovaisesti sekaisin
- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 160 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. tikulla...kuiva tikku = kypsä kakku. Jäähdytä kakkua hieman ja kumoa se tasaiselle alustalle.
Kommentit