Enpä ole koskaan ennen näin aikaisessa vaiheessa ottanut maalta raparperia ja ne olivat jo ihan oikean kokoisiakin, eivätkä mitään pikkurillin paksuisia...
Ohjeeksi valikoitui tuttu ja turvallinen pehmoinen raparperipiirakka. Ohje täällä, vaan kun linkit eivät näytä aina toimivan blogissani, kopsaan ohjeen tähänkin.
Pehmoinen raparperipiirakka
(50 cm leveän uunin pellillinen)
Taikina:
4 munaa
3 dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
1½ tl jauhettua kardemummaa (tämä määrä maistuu ihan reilusti piirakassa)

Pinnalle muruseos:
1 dl vehnäjauhoja
25 g voita tai margariinia ( kovana)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele raparperin palat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä raparperikerroksen päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Huom! Isolle 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje tehdä 1½ kertaisena....
Hyvää pehmoista piirakkaa ihan tällaisenaankin, vaan...
... monin kerroin ihanampaa kera paljon vaniljakastikkeen... namskis!
Kommentit