CIMG7493.jpg

Siskonmakkarakeittoaterialle paistoin miehille jälkkäriksi kahvin seuraksi pannukakkua. Toivoen myös eräiden pienien vieraiden kera vanhempiensa piipahtavan iltamassa ja onneksi pannarin syöjiä ilmaantuikin, niin ei jäänyt kanssasyöjälle isoa urakkaa... kotitekoista omenasosetta on vieläkin tähteenä, joten sitä laitettiin pannarin päälle tai osa meistä söi pannarin ihan tuollaisenaan.

Pannukakku

(pellillinen 36 x 33 cm)

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 isoa munaa

1 tl suolaa

½ dl sokeria

50 g sulatettua rasvaa

Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Tarjoa lisukkeena hilloa, marjoja, maustettuja rahkaseoksia, kermavaahtoa, jäätelöä....tai nauti ihan sellaisenaan, kuten meillä useinmiten.

CIMG6913-002.jpg

Tämäkin pannari on samaisilla ainesuhteilla tehty jo aikaa sitten, vaikka onkin pinnaltaan erilaista....

CIMG6920-001.jpg

Makeita herkkuja ei meillä olla paljoakaan lähiaikoina tehty, mutta pannaripellillinen, lättyjä tai vohveleita olen silloin tällöin tehnyt.  Myös ystävä sai osan tästäkin pannaripellillisestä...