Ollessamme viime juhannuksena mökkeilemässä, onnistuin löytämään  Caipirinha Dink Mix-seosta eräästä pikkuisesta kaupasta ja pitihän sitä tietenkin ostaa heti monta pussia. Siitä lähtien on aikomus ollut kokeilla Caipirinha-kakkua, mitä monet ovat kehuneet blogeissaan. Alkuperäinen ohje lienee Santa Marian sivuilla oleva jäädytetty versio. Hyytelökakkuversiona löytyy esim. Hellapoliisin sivuilta ohje.

2053574.jpg

Caipirinha-kakku

Pohja:


150 g Digestivekeksejä
50 g margariinia  

Hienonna keksit muruiksi esim. muovipussissa kaulimen tai lihanuijan avulla. Sekoita joukkoon sula jäähtynyt rasva ja painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ( pohjalle pingotettu muovi tai leivinpaperi) 


Täyte:


200 g tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta, vaniljan makuista ( Sunnuntai)
1½ - 2 dl tomusokeria ( kannattaa maistella)
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix- seosta

4 dl vispikermaa

5 liivatelehteä
3 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaasees kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Sekoita keskenään tomusokeri, tuorejuusto, vaniljasokeri ja juomasekoitusjauhe.Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen  kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivate-vesiseos ohuena nauhana  tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto seokseen. Maistele seosta ja lisää sokeria halutessasi. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai vaikkapa yön yli. Koristele esim. mansikoilla, kiivillä, persikoilla. Minä laitoin vielä päälle kermapursotuksia laimentamaan kirpakkaa kakkua.

2053575.jpg

Olen aina tykännyt sitruunaisesta, limemäisestä kirpakasta mausta. Mutta täytyy kyllä tunnustaa etten aluksi meinannut millään syttyä tälle kakulle, enkä ymmärtänyt miksi tämä olisi hyvää... tein kakun lauantaina ja tekovaiheessa täyte maistui niin järkylle, että meinasin jo viskata sen jorpakkoon... vatkasin kuitenkin kermaa lisää ja laimensin sillä makua ( koska juustoa ei ollut enempää...) toiveikkaana laitoin kakun kuitenkin jääkaappiin hyytymään.... sunnuntaina syödessämme vieraiden kanssa kakkua, kyselin muiltakin kakun makua ja heistä kakku ei ollut liian voimakasta ja oli ihan riittävän makeaa.( siis ainoastaan minä oli sitä mieltä että jauheen maku tuli läpi....) Monissa ohjeissa oli jopa 3 dl tomusokeria pienemmässä kakussa.... no, minun piti moneen kertaan kakkua vielä maistella pitkin sunnuntai-iltaa, että muuttuuko se kakun maku..... sitten se jo rupesi maistumaan hyvälle ja viimeistään maanantaina kun söimme viimeisen pikkupalasen, kakku maistui oikeinkin hyvälle....harmi vaan, että se oli jo silloin loppu....

...en tiedä miksi kakun maku muuttui niin paljon säilytyksen aikana ( onneksi). Ihan varmasti sekoittelin täytteen kunnolla.... onkohan muut tekijät huomanneet tällaista maun muuttumista? Jotkut viisaat ovat alun alkaenkin laittaneet enemmän juustoa mitä alkuperäisessä ohjeessa on kuten esim. Kyökkipiika Kati .... niin minäkin laitan ensi kerralla ja pohjasta teen hieman paksumman mitä nyt oli. Rakenne kakussa oli aivan ihana, samettimainen, eikä se ollut liian kovaa.

Ensi kerralla tehdessäni Caipirinha-kakkua, olen taas huomattavasti viisaampi ..... tätä tehdään pian uudestaan, on siis hyvää...