Jauhelihapihvit pekonireunuksella
Tästä annoksesta tulee 9 kpl isoja pihvejä.
600 g jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
2 munaa
suolaa, aromat-seosta mustapippuria, paprikajauhetta
sinappia, ketsuppia
Lisäksi tarvitset 1 paketin pekonisiivuja ( tai puoli pakettia, jos siivut puolittaa)
Sekoita korppujauho ja maito. Lisää kaikki muut ainekset. Paista pieni koepala ja tarkista maku. Pyöritä käsissä jauhelihaseoksesta 9 palloa ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Taita pekoniviipale kahtia ( tai jos haluat laittaa ohemman reunan -> leikkaa viipaleet kahtia) ja kiepsauta se pihvin ympärille niin isoksi ympyräksi kun siitä tulee. Paina sitten pihvit matalammaksi. Joskus pekonireunuksen liitoskohta aukeaa, vaikka sen laittaisikin kaksinkerroin....jos laittaa tikuilla kiinni, niin ei varmasti aukea. Paista pihvit 200 -225 asteessa 20-25 min. Meillä syöjät tykkää että tällaiset paistetaan aika ruskeiksi. Tee yhteen pihviin pieni viilto keskelle ja tarkista kypsyys.
Pihvit raakoina ....menossa paistumaan.
Me söimme pihvit perunasoseen ja höyrytettyjen kasvisten ja salaatin kera.
Ihan perussalaattia...ruukkusalaattia, kurkkua,vesimelonia, tummia viinirypäleitä + sinappista salaatinkastiketta.
Kommentit