IMG_20210526_163553.jpg

Ihan tavallista pullaa tulee tehtyä säännöllisin väliajoin. Jotain pitää pakastimessa aina olla. Nämäkin pullat ovat jo syöty, vaan laitan näkösälle tämän ekana olevan pullamallin takia. Mulle uusi malli. Olen tätä netin syövereissä eri lähteissä nähnyt. Yleensä laittavat siihen ispompaan muffinssiipeltiin paistumaan (6 paikkaa), vaan mulla ei ole sellaista ja ihan hyvin nämä voi paiostaa pelkästään pellilläkin.

Sain kyllä itelleni hyvät naurut, kun otin nämä pullat pois uunista. Kyllä mää jo tekovaiheessa tiesin näistä tulevan jättipullia, vaan ollaan me ennenkin laikattu pullat pienemmiksi. Yhteen aikaan, kun en jaksanut tehdä pullaa, ostin Merilaisen leipomon pullia keskiviikkosin torilta. Heidän pikkupullat ovat kaikki hurjan isoja. Me leikattiin heidän korvapuustista 5-6 viipaletta pitkon tapaan. Pistaasipullia vois kyllä käydä ostamassa, ne ovat minun lempparipullioa heidän pullistaan.

Alla olevat pullat tein ihan tavallisesta pullataikinasta, tällä kertaa tein taikinan veteen, enkä laittanut kananmunaa taikinaan. Koneella tein sitkoisen taikinan, niin säästin vähän käsiäni. Kaikissa pullissa on täytteenä rasvasula, kaneli ja sokeri. Kohotetut pullat ovat voideltu kananmunaseoksella, pintasokerointi ja paistettu 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi.

IMG_20210526_144357.jpg

Seuraavan lkerran teen nämä påullat niin että teen pitkän ohuen (sen pitää olla siis todella ohut) täytetyn rullan, pätkin sen tasapätkiin ja leikkaan pätkät auki....rullaus ja pulla on valmis kohoamaan.

Varmasti teen tämänkin mallisia kanelipullioa jatkossa, pitää vaan tehdä paljon pienempiä, mitä kuvan pullat ovat. Menköön opettelun piikkiin.

IMG_20210526_163532.jpg

Jos tykkää pullassa reulusta paistopinnasta (alussa jopa rapsakasta) voisi tykätä tällä mallilla tehdyistä pullista. Myös esim rasva-sokeri-kookoshiutaleversio olis passeli täyte tässäkin mallissa.

IMG_20210526_170437.jpg

Osasta taikinaa tein ihan tavallisia lehtipullia.

IMG_20210526_165320.jpg

ja kanelikierrepullia/kanelikiekkoja. Ihan hyvin menee tämäkin nopeatekoinen malli arkipullana.