Tänään perunarieskat valmistuivat alla olevalla ohjeella.
Perunarieska
(4 kpl, mahtuvat yhdelle 39 x 33 cm pellille )
Taikina:
noin 4 dl perunasosetta (minulla oli aika jämäkkää)
2 dl maitoa (toki vesikin käy)
vähän vajaa 1 tl suolaa (perunamuusin suolaisuus?)
1 kananmuna (ei ole välttämätön)
1½ dl vehnäjauhoja
noin 2 dl ohrajauhoja
Valmistaminen
Sekoita perunsasoseeseen kaikki muut ainekset. Maistele suolaisuutta ja lisää tarpeen mukaan suolaa.
Muotoile taikina rieskoiksi leivinpaperin päälle (ripsauta paperillekin jauhoja) jauhoja apuna käyttäen (tai kunnolla jauhotetetulle pellille). Minä tein taikinasta 4 rieskaa (kts kuvat, mahtuvat just ja just yhdelle pellille), vaan tokihan pieniä annosrieskojakin voi tehdä.Pistele rieskat jauhotetulla haarukalla, etteivät ne kupruile paiston aikana.
Paista rieskat mahdollisimman kuumassa 250-300 asteisessa uunissa keskitasossa. Minulla max lämpö uunissa on 300 ja niin kuumassa täysi pellillinen rieskoja paistui 8-9 minuutissa ruskeatäplikkäiseksi. Myös pohja paistui hyvin. Muista tsekata paiston lopussa, ettei rieska pääse kärvähtämään. Anna rieskojen jäähtyä hetkinen liinalla suojattuna. Nämä rieskat ovat pehmeitä heti uunista pois otettunakin.
Pohjakin paistuu hyvin, vaikka käytänkin pellillä leivinpaperia.
Kommentit