IMG_20240406_124833_edit_190314781238231

Tänään perunarieskat valmistuivat alla olevalla ohjeella.

Perunarieska

(4 kpl, mahtuvat yhdelle 39 x 33 cm pellille )

Taikina:

noin 4 dl perunasosetta (minulla oli aika jämäkkää)

2 dl maitoa (toki vesikin käy)

vähän vajaa 1 tl suolaa (perunamuusin suolaisuus?)

1 kananmuna (ei ole välttämätön)

1½ dl vehnäjauhoja

noin 2 dl ohrajauhoja

Valmistaminen

Sekoita perunsasoseeseen kaikki muut ainekset. Maistele suolaisuutta ja lisää tarpeen mukaan suolaa.

Muotoile taikina rieskoiksi leivinpaperin päälle (ripsauta paperillekin jauhoja) jauhoja apuna käyttäen (tai kunnolla jauhotetetulle pellille). Minä tein taikinasta 4 rieskaa (kts kuvat, mahtuvat just ja just yhdelle pellille), vaan tokihan pieniä annosrieskojakin voi tehdä.Pistele rieskat jauhotetulla haarukalla, etteivät ne kupruile paiston aikana.

Paista rieskat mahdollisimman kuumassa 250-300 asteisessa uunissa keskitasossa. Minulla max lämpö uunissa on 300 ja niin kuumassa täysi pellillinen rieskoja  paistui 8-9 minuutissa ruskeatäplikkäiseksi. Myös pohja paistui hyvin. Muista tsekata paiston lopussa, ettei rieska pääse kärvähtämään. Anna rieskojen jäähtyä hetkinen liinalla suojattuna. Nämä rieskat ovat pehmeitä heti uunista pois otettunakin. 

GridArt_20240406_185811922.jpg

IMG_20240406_124509_edit_207578069633469

Pohjakin paistuu hyvin, vaikka käytänkin pellillä leivinpaperia.

IMG_20240406_124648_edit_190363131490921