Vaikken enää niin naudan lihasta välitäkkään, tulee silloin tällöin mieliteko kunnon pihveihin. Aika usein päädyn lehtipihvin oloiseen ohueen pihviin. Nyt vaihteeksi ostin Snellmannin lehtipihvejä, tosin minä nuijin niitä vielä aika paljon ohuemmiksi... Noiden lehtipihvien paino on 120 g/kpl, ovat siis pikkasen pienempiä kooltaan mitä nämä lehtipihvit, mitä useinmiten käytän.
Lehtipihvien teossakin on monta kuppikuntaa... mm. kuka maustaa lihat ennen paistoa ja kuka paiston jälkeen... mitä rasvaa käytetään.... laitetaanko rasva pannulle vai lihoihin...
Minä tein tällä kertaa näin...
Lehtipihvit naudan lihasta
120-150 g naudan ulkofilettä/syöjä ... joko valmiiksi nuijittuja ohutleikkeitä tai palana
rasvaa = öljyä + voita ruskistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kypsentämisen. Jos lihoja pitää vielä nuijia, tee se muovin läpi varovaisesti rikkomatta lihassyitä ihan tyystin. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää rasvat pannulle ja kun voi on ruskistunut laita lehtipihvi kerrallaan paistumaan pannulle. Paista lehtipihviä vajaa puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta valmis pihvi.
Lehtipihvin lisänä tarjotaan yleensä maustevoi, vaan meillä oli lisukkeena persikka-paprikalisuketta.
Helppo parsikka-paprikalisuke pihveille
1 keltasipuli lohkoina
1 punainen suippopaprika paloiteltuja haarukkapaloiksi
2-3 kpl säilykepersikan puolikasta valutettuna
2 rkl öljyä
suolaa
ripsaus sokeria
soijakastiketta
rouhittua mustapippuria
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
Kuullota sipulit ja paprikat tilkassa öljyä napakan kypsiksi. Lisää paloiteltu persikka ja mausteet sekaan ja kuumenna vielä. Maistele. Tarjoa pihvien tai kyljysten lisukkeena.
Oikeasti tästä pitäisi piisata ainakin 3 pihville/syöjälle lisukkeeksi....
... vaan me 2 loppusuuta syötiin koko kipollinen kaksistaan....
Me söimme lehtipihvit persikka-paprikalisukkeella paistettujen puikulaperunoiden ja salaatin kera.
Kommentit