CIMG3406.jpg

Broilerin koipi-reisipaloja tulee harvemmin ostettua, vaan joskus niitä tulee napattua ostoskärryihin. Usein miten niistä valmistuu tällaista helppoa riisi-lihahässäkkää uunissa tai sitten ne paistetaan uunissa sellaisenaan ja lihoista tehdään esim. keittoa, salaattia tai käytetään pitsaan/pitsakkaan tms.

CIMG3408.jpg

Minä haluan lihoista todella ylikypsiä, joten maustetut koipi-reisipalat menivat ihan sellaisenaan ensin vuokaan ja 175-200 asteiseen uuniin lähes tunniksi.

Sen jälkeen siirsin lihat toiseen reunaan ja laitoin samaan vuokaan tulemaan paprikaisen riisin. ½ dl raakaa pitkäjyväistä riisia/henkilö. Kolmin kertainen määrä nestettä (tällä kertaa vain vettä mutta ei ruokakerma tms pahitteeksi ole), sekaan hienonnettua sipulia ja tuoretta paprikaa kuutioina. mausteeksi suolaa, sitruunapippuria, soijakastikeloraus, paprikajauhetta ja valkosipulia. Ja uuniin kypsymään noin ½ tunniksi. Riisiä voi ja kannattaakin sekoitella välillä ja lopussa tarkistaa kypsyyden, maun ja nesteen määrän. Minä lisäsin hieman vielä nestettä, jotta riisi oli sopivan kosteaa.

Tällä kertaa en viitsinyt raakana paloitella koipi-reisipaloja kahtia, vaan tein sen kypsänä. Meillä ei todellakaan haluta lautaselle kokonaista koipi-reisipalaa.... se muoto nyt ei vaan miellytä.

CIMG3405.jpg

Helppoa arkiruokaa. Lisukkeeksi salaattia ja ateria on valmis.