Helppoa kotiruokaa...

 

Juustoinen vuokalihamureke

400 g naudan jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

2 dl maitoa ( vesikin käy)

1 sipuli hienonnettuna tai 1 dl pakastesipulikuutioita

1 muna

3 dl voimakasta juustoraastetta

suolaa ( n.½ tl)

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

paprikajauhetta ( vajaa tl)

mustapippurirouhetta ( vajaa tl)

sinappia (n.1 rkl)

ketsuppia (n.2 rkl)

Sekoita maito ja korppujauhot ja yhdistä siihen kaikki muut ainekset. kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maustemäärä mieleiseksesi. Laita murekeseos uunivuokaan ja painele tasaiseksi. Ripottele halutessasi vähän korppujauhoja päälle. Kypsennä mureke n. 200 asteisessa uunissa lähes tunnin ajan. Leikkaa mureke kypsentämisen loppupuolella viipaleiksi/sektoreiksi tai leikkaa vasta ijhan kypsä mureke annospaloiksi.

Vuokalihamureke on helppotekoinen ruoka isommallekkin porukalle.