IMG_20210910_184145.jpg

Pitkästä aikaa tein muffinsseja muiden keittiöhommien lomassa. Nämä valmistuvat ihan kädenkäänteessä, koska taikinassa ei tarvitse vatkata mitään, silti lopputulos on mehevä, kun näitä ei vaan ylipaista. Valkosuklaa olis passannut kaveriksi puolukalle, vaan halusin pitää nämä hyvin simppeleinä. Mitään kuorrutustakaan näihin ei meillä laiteta, ei edes tomusokeria pinnalle. Kinuskinen kermavaahto passaisi näiden pinnalle hyvin, jos haluaa näistä juhlavampia.

Ohjeella tulee 12 kpl muffinssipellillä (missä on normi paperivuoka) tehden tai 10 kpl isommissa jämäkämmissä vuoissa ilman peltiä.

Helpot puolukkamuffinssit

(12 kpl muffinssipellillä tehtynä)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

1 dl maitoa

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

n.4 dl puolukoita

(ja vielä halutessaan muffinssien pinnalle muutamia puolukoita?)

Lisäksi tarvitaan paperisia muffinssivuokia

Valmistaminen:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset paitsi puolukat ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Viimeiseksi lisää puolukat ja sekoita ne sekaan nostellen.

Nostele taikina muffinssivuokiin esim kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Täytä 2/3 osaa vuosta..... tämän taikina on passeli just 12 kpl.

Halutessasi ripottele vielä muutamia puolukoita muffinssien pinnalle.

Paista muffinssit ihan vähän alle 200 asteisessa uunissa noin 20 min.... minä paistoin tällä kertaa 23 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseski. kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

IMG_20210910_181204.jpg

IMG_20210910_184112.jpg

IMG_20210910_184115.jpg

Näitä pitää tehä toinen satsi heti perään, niin on ystävillekkin antaa maistiaisia.