IMG_20240424_123841_edit_134178339153500

Reko-myynnistä ostettua pakastettua kuhaa on vielä pakastimessa, joten siitä tein vaihteeksi uunikalaa. Useimmiten sitä syödään eri tavoin jauhotettuna/paneerattuna ja pannulla paistettuna.

Tokihan ohjeella voi tehdä muustakin vaaleasta kalasta ruoan. Me söimme ruokaa perunamuusin kanssa, joten en laittanut ruokaan kovin paljoa nestettä.

IMG_20240424_101521_edit_134392470883470

Tämä miedon makuinen kuharuoka valmistui alla olevalla ohjeella. Meillä tämä oli aika hupaa kalaruokaa. Syötiin tästä miehen kanssa kerran ja minä söin toisella aterialla loput lämmitettynä.

Kuhavuoka (uunikuha)

500 g kuhafileitä (minulla pakastettua ja jääkaapissa sulatettua)

rasvaa vuoan voiteluun

1 kevätsipuli (tai sipulin vihreitä varsia tai pätkä purjoa tai ruohosipulia) hienonnettuna

suolaa (laitoin vähän vajaa 1 tl)

sitruunapippuria (reilu ½ tl)

(tilliä -> nyt jätin kokonaan pois)

kourallinen pikkutomaatteja puolitettuina/kokonaisina

1 dl parmesanraastetta

1-2 dl ruokakermaa (kuvan ruoassa on vain 1 dl, koska söimme ruoan muusin kanssa, enkä halunnut siihen paljoa lientä)

½ sitruuna puoliviipaleina

Lisäksi tarvitaan ruoan pinnalle kypsentämisen jälkeen esim kevätsipulia/sipulin vihreitä varsia hienonnettuna

Valmistaminen

Paloittele kuha annospaloiksi/isoiksi viipaleiksi ja laita voideltuun uunivuokaan. Mausta kalat suolalla ja sitruunapippurilla. Ripottele vuokaan hienonnettu sipuli ja pikkutomaatit (minä puolitin ne). Ripottele pinnalle parmesanraaste ja kaada ruokakerma vuokaan. Jos laitat sitä vain 1 dl (kuten minä), tulee ruoasta vähänesteistä. Levitä puolitetut sitruunaviipaleet pinnalle. Kypsennä kalavuokaa (ihan vähän alle) 200 asteisessa uunissa 25-30 min. Valmista ruokaa kannattaa maistella ja jos on omaan makuun liian mietoa, ripsauttaa lisää suolaa ja sitruunapippuria ruoan pintaan. Lisää vihreää sipulia pinnalle.

IMG_20240424_120006_edit_134330205434536

Uunista kuhavuoka tuli tämän näköisenä.

IMG_20240426_125701_edit_219854824930036

Loppuruoan lämmityksessäkään en laittanut lisää nestettä, vaan söin ruoan lopun sellaisenaan perunamuusin kanssa.

Silloin kun ostin isomman pompsin kuhafileitä Reko-myynnistä Sissolta, maksoi 500 g kuhafileitä /10 e (tarjoushinta)