CIMG8465.jpg

Juustosarviohjeita löytyy blogistani muutamia, vaan nämä olivat sen veran hyviä, jotta pitää laittaa ohje jakoon.... juustoraaste tulee taikinaan, joten tekokin on pikkasen nopeampaa mitä erillisen täytteen laittaminen. Tokihan näihin voi vielä täytteenkin laittaa, vaan meistä olivat hyviä ihan tällaisenaan. Rasvaa näissä on aika paljon, siksipä näissä varmaan makua piisaakin...

Leivinjauheella kohotettavat sarvet tulee useinmiten tehtyä tällä kermaviiliohjeella, vaan tämä ohje on kyllä ihan hyvä haastaja. Kokeilkaas...

Helpot juustosarvet

(24 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
6 dl juustoraastetta (mulla oli ihan vaan pitsajuustoseosta)
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa (tällä suolamäärällä tullee jo ihan kunnolla makua, älä vaan laita enempää....)
200 g voita (tai margariinia)
3 dl maitoa (+ pieni loraus lisää)

Voiteluun 1 muna

Pinnalle juustoraastetta tai seesamin- tai unikonsiemeniä

Nypi kova rasva ja kuivat aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Minä jouduin lisäämään tässä vaiheessa pienen lorauksen maitoa saadakseni hyvän taikinan.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kolmeen osaan. Kaulitse osa kerrallaan pyöreäksi ohueksi levyksi.Leikkaa levy terävällä veitsellä/taikinapyörällä/pitsaleikkurilla kahdeksaan sektoriin ja kääri sarviksi siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä.
Laita sarvet leivinpaperin (mulla jälleen kaksinkertainen leivinpaperi pellillä) päälle pellille ja taivuta sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvi pysyy kiinni.  Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai muuta koristetta.
Paista sarvet noin 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.....lähemmäs 15 min menee aikaa ja voi mennä muutama minuutti ylikin. Seuraa paistumista, etteivät sarvet tummu liian tummiksikaan...

CIMG8458.jpg

Tällä ohjeella tulee vähän kun juustosarvien ja croisanttien välimuoto, vaikkei rasvaa kaulitakkaan taikinaan. Sen verran reilusti sitä kuitenkin on, että vaikuttaa rakenteeseen ja tietenkin makuun.