Tämän suppilovahveropiirakan teko kannattaa tällätä sellaiselle päivälle, että lähipäivinä on tehnyt ruoaksi suppilovahverokastiketta, niin ei tartte varta vasten ruveta kastiketta tekemään piirakkaa varten. Täytteen pohjana on siis suppilovahverokastike.Tokihan samalla periaatteella voi tehdä muistakin sienistä piirakan. Minä halusin pitää tämän ihan pelkkänä sienipiirakkana. Juustoa tässä toki on. Vaan jos tähän haluaisi ruokaisuutta lisää, laittaisin täytteeseen pekonia.
Tämän näköistä suppiskastiketta käytin piirakkaan.
Käytettävän kastikeen maku/suolaisuus vaikuttaa täytteen maustamiseen, joten sitä kannattaa maistella.
Suppilovahveropiirakka (täytteen pohjana suppilovahverokastike)
(ohjeella tulee piirakkavuoallinen, halkaisija 27cm)
Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa
Täyte:
3-4 dl suppilovahverokastiketta (minulla ihan jauhoilla suurustettua, aika sienivoittoista missä oli sipulia seassa)
3 isoa kananmunaa
noin 3 dl juustoraastetta
tuoretta persiljaa
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
Valmistaminen
Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele noin 28cm (voidellun) vuoan pohjalle jauhotetuin sormin.(minä laitoin rypistetyn leivinpaperin vuokaan), nosta myös reunat taikinasta.
Sekoita suppilovahverokastikkeen sekaan kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Maistele täytettä.
Paista 175 - 200 asteisessa uunissa alatasolla 40-50 min. Uunin lämpötilasta ja piirakan paksuudesta riippuen. Myös piirakkavuoan materiaali vaikuttaa pohjan kypsymiseen.
Minä tykkään monista suolaisista piirakoista kylminä, vaan tämä on ehottomasti parempaa lämmitettynä.
Kommentit