CIMG6174-002.jpg

Vielä tähän riitti ystävältä saadusta puolukkaämpärillisestä. Nyt on käytetty/säilötty kaikki, eikä pakastimeen sinällään riittänyt yhtään.

Meillä ollaan aina käytetty puolukka miedosti sokeroituna survoksena, kun sitä on tarjottu ruokien lisäkkeenä. Eräässä kyläpaikassa sain todella hyvää kotitekoista puolukkahilloa, joten pitihän minunkin sitä sitten kiehauttaa meille muutama rasiallinen. Kyllä tuostakin määrästä riittää meille moneksi kerraksi maksapihvien, kaalilaatikon, kaalikääryleiden, perunalaatikoiden seuraksi ja varmasti hillosta syntyy myös marjapiiloja.

Kuvassa oleva määrä pehmeän makeaa puolukkahilloa syntyi: 2 litraa puolukoita + 1 dl vettä + 500 g hillosokeria -> ainekset kattilaan ja keitetään sekoitellen 15-20 min. Minä annoin tämänkin hillon jäähtyä kattilassa ja vasta sitten pakkasin sen.