CIMG7670-normal.jpg

Helppoa kotiruokaa -> jauhelihakastike tai murukastike tai milä nimellä nyt sitten jokainen meistä tällaista kastiketta nimittääkään. Tällä kertaa kastike valmistui ilman kasviksia. Aika usein kyllä tulee lisättyä erilaisia kasviksia raastettuna tai vaikkapa näin syksyllä maistuisi punajuurinen jauhelihakastike.

Jauhelihakastike

400 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna

vettä sen verran että lihat peittyvät

lihaliemikuutio, -jauhetta tai fondia

paprikajauhetta

soijakastiketta

suolaa

mustapippuria

ruskeaa Maizenasuurustetta

sinappia

(2 valkosipulin kynttä)

n. 1 dl ruokakermaa

Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, rasvaa ei tarvitse lisätä. Lisää vesi ja mausteet. hauduta n. 10 min. Suurusta kastike ja kiehuata. Pehmennä makua halutessasi ruokakermalla. Tarkista maku.

Tarjoa keitetyn täysjyväspaghetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.