Helppoa kotiruokaa -> jauhelihakastike tai murukastike tai milä nimellä nyt sitten jokainen meistä tällaista kastiketta nimittääkään. Tällä kertaa kastike valmistui ilman kasviksia. Aika usein kyllä tulee lisättyä erilaisia kasviksia raastettuna tai vaikkapa näin syksyllä maistuisi punajuurinen jauhelihakastike.
Jauhelihakastike
400 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli hienonnettuna
vettä sen verran että lihat peittyvät
lihaliemikuutio, -jauhetta tai fondia
paprikajauhetta
soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
ruskeaa Maizenasuurustetta
sinappia
(2 valkosipulin kynttä)
n. 1 dl ruokakermaa
Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla, rasvaa ei tarvitse lisätä. Lisää vesi ja mausteet. hauduta n. 10 min. Suurusta kastike ja kiehuata. Pehmennä makua halutessasi ruokakermalla. Tarkista maku.
Tarjoa keitetyn täysjyväspaghetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit