Tässäpä tarjolla helppoa ja nopeatekoista arkipiirakkaa ja tietysti hyvääkin, jos vaan puolukoista tykkää.
Tokihan ohjeella voi tehdä muistakin marjoista piirakkaa, eikä ananaskaan ole välttämätön. Minä laitoin ananasta miedontamaan piirakan makua, sillä puolet tästä piirakasta matkasi heti valmistuttuaan kyläpaikkaan viemisiksi.
Puolukka-ananaspiirakka
(ohje on passeli 50 cm leveän uunin pellille)
Taikina
4 kananmunaa
3½ dl sokeria
4 dl maitoa/maitojuomaa
200 g sulatettua voita
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
Täyte
4-5 dl (pakaste)puolukoita
1 pieni prk säilykeananaspaloja (voisi laittaa enemmänkin.... hyvin valutettuna ja pienemmiksi paloiksi leikattuna)
Muruseos
100 g voita (kovana)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
Sekoita ensin kaikki pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten maito + rasvasula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin ( 2 päällekkäin) päälle reunalliselle uunipellille/pannulle. Levitä pohja tasaisesti koko pellille. Ripottele jäiset puolukat ja ananaspalat pohjataikinan päälle. Sekoita muruseoksen kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan pinnalle.
Paista piirakka 175 - 200asteessa 25 - 35 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyys tikulla piirakan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä piirakka. Varo, ettet paista liia kuivaksi kapukaksi .
Vaniljakastiketta voisi tietenkin lisukkeena tarjota puolukkapiirakalla, vaan puolukkafani (kuten minä olen) ei sitäkään kaipaa....
lauantai, 19. tammikuu 2013
Kommentit