Jotkut lukijat ovat olleet jo huolissaan siitä etteikö meillä enää mitään leivota. Johan toki leivoskellaan harkitusti silloin tällöin....

Tämän herkullisen piirakan innoitus tuli ihanasta Belle Baie-blogista.

Joitakin muutoksia siihen tein. Alla ohje minun versiostani. Käytin rahkaksi purkin sitruunarahkaa ja purkin maustamatonta rahkaa ja aika sitruunaisen makuinen tuli piirakasta, vaan se ei haitannut, koska situunan mausta tykkäämme., vaan joka ei niin siitä tykkää, jätää sitruunan maun pois tästä piirakasta. hyvää tulee ilmankin...

Rahkapiirakka marjoilla

Pohja

125 g leivontamargariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria ( hieman voisi vaikka vähentää)
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Rahkatäyte

2 prk= 500 g maitorahkaa ( laitoin purkin sitruunarahkaa ja toisen maustamatonta)
1 dl maitoa (tai kermaa)
3 isoa kananmunaa
n. 1 dl sokeria (täytettä kannattaa maistella.... riippuu siitäkin mitä rahkaa käyttää)
1 tl vaniljasokeria
( sitruunan raastettua kuorta 1 tl, mikäli et käytä sitruunarahkaa ja sitruunan makua haluaa piirakkaan)

Pinnalle marjoja; mansikoita, vadelmia, mustikoita, puolukoita... mitä van haluaa laittaa

Vaahdota täytteen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot -> tasainen taikina. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle (26 cm halkaisija) ja reunoille.

Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään vatkaimella tasaiseksi seokseksi ja kaada taikinan päälle. Lisää marjat pinnalle (jäisinä). Paista piirakkaa uunissa 175 - 200 asteessa n. 40 min.  Minä jouduin paistamaan paksua piirakkaa lähes tunnin 175 asteen lämmössä.  Malta jäähdytää piirakka ennen syömistä.
 

Jos tarvitset pellin kokoisen piirakan tee tavalliselle pellille tupla-annos.

 

Tällä kertaa halusin paistaa piirakan siskoltani saamassa Teema-sarjan pitkulaisessa vadissa, vaan ensi kerralla taidan katsella toisen paistovuoan. Ohjeella tulee aika paksu piiras tähän vuokaan.... pelkäsin jo ettei täyte hyydy, vaan onneksi se kuitenkin jämähti kun laitoin yhden munan lisää alkuperäiseen ohjeeseen

 

Yllättävän vähän isot pakastemansikat valuttivat mehua ympärilleen paiston aikana. En halunnut kierittää marjoja perunajauhoissa, kun se jää näkyviin pinnalle paiston jälkeenkin ...