CIMG3746.jpg

Arkipäivän nopeana ruokapelastajana toimii meillä useinkin jonkin sortin jauhelihakeitto. Toki käytettäessä tuoreita juureksia, tulisi keitosta vieläkin maukkaampi, mutta tällaisena pikaruokana menee ihan pakstekeittojuureksistakin tehty. Perunan tilalle voisi laittaa jotain pastaakin, niin pääsisi vieläkin vähemmällä. Tykkään tehdä keiton padassa alusta loppuun asti.

Tällä kertaa jauhelihakeitto syntyi seuraavista aineksista: reilu litra vettä, 1 lihaliemikuutio, paprikajauhetta, tomaattipyrettä, suolaa, mustapippuria, soijakastiketta, 2 valkosipulin kynttä, 400 g nauhdan jauhelihaa, 1 iso keltasipuli, 5 isoa perunaa kuorittuna + lohkottuna, 2 pientä pss pakastekeittojuureksia.

Valmista keittoa maistaessani halusin siihen vielä lisäpotkua, joten  hienonsin siihen sormien välissä puolikkaan pienen kuivatun chilin.

CIMG3851.jpg

Chilit on ihan ite kasvatettuja viime kesänä ja syksymmällä ne sitten kuivatettiin.