Ruusukaalia tulee meidän huushollissa käytettyä ylen harvoin. Muutamia kertoja olen noita pikkuisia kaalipäitä keittänyt/höyryttänyt lisäkkeeksi ihan sellaisenaan....vaan yksinhän minä ne olen saanut syödä. Nyt päätin naamioida ruusukaalit kermalla tai pekonilla ja kermalla.... päädyin ekaan vaihtoehtoon. Pitää tuo pekoniversiokin joskus kokeilla, sen verran paljon  on sitä eri blogeissa/keskustelupalstoilla kehuttu.

Tässä pikku kipposessa on ohje tehtynä yksinkertaisena ...

Kermassa haudutetut ruusukaalit

300 g rasia kotimaisia ruusukaaleja
2 rkl rypsiöljyä tai muuta rasvaa
1½ dl ruokakermaa ( 15%) + ½ dl vettä
sitruunamehua
suolaa, rouhittua mustapippuria

Poista ruusukaaleista päällimmäiset lehdet ja leikkaa kanta pois. Leikkaa ruusukaalit neljään osaan tai jos ne ovat pieniä puolita ne. Kuumenna tilkka rasvaa  paistinpannulla (tai miksipä ei myös kattila kävisi) ja lisää ruusukaalit ja kuullota niitä niin että ne saavat hieman väriä... aikaa menee muutama minuutti. Kaada sekaan kerma ja vähennä samalla levyn lämpöä niin, että kerma juuri ja juuri hiukan poreilee. Hauduta ruusukaaleja kannen alla, kunnes kerma on lähes imeytynyt niihin.... aikaa menee n.15 minuuttia. Mausta ruusukaalit lopuksi suolalla, mustapippurirouheella ja sitruunamehulla ja tarjoa heti kuumina.

Ohjeella tehden ruokaa piisaa lisäkeruokana 4-5:lle syöjälle. Joku voi popsia tämän annoksen tällaisenaan kokonaan ihan yksin

Kypsymisvaiheessa ruoka oli tämän näköistä...

Eiköhän tehdä meidän huushollissa ruusukaaleja aika pian uudemmankin kerran.... pekonisia tai vaikka tomaattisia versioita. Näissä ainakaan ei tuntunut sitä hieman kirkerää ruusukaalin tyypillistä makua juur ollenkaan....