IMG_20210223_071347.jpg

Tämän voileipäkakun tein jo aikaa sitten ystävälle hänen täyttäessää pyöreitä vuosikymmeniä.

Voileipäkakkuja tulee nykyisin tehtyä sen verran harvoin, että laitanpa kuviin joitakin määriä näkösälle, jos niistä vaikka olis jollekin joskus hyötyä.

IMG_20210222_095206.jpg

Kinkkuvoileipäkakku/lihavoileipäkakku

Leipä: Lidlin paahtoleipää 3x5 viipaletta (reunat tasattuna saksilla, varsinaisesti en leikkaa kaikkia reunoja pois)

Kostutusliemi: yhdestä lihaliemikuutiosta tehty lihaliemi kylmänä. Suolan tarkistus.

Lihatahnat 4 väliin: 4 x 150 g savukinkkua (minulla palana ja hienonsin monitoimikoneen leikkuriterällä)

+ tähän koko määrään yhdistetty 2 dl prk kermaviiliä -> jäykkä tahna

Tämän tahnan jaoin 4 osaan

- yhteen osaan lisään kurkkusalaattia/kurkkusinappisalaattia (aluksi vajaa 1 dl) -> maistelu

- toiseen osaan laitoin ½ ison punaisen suippopaprikan monitoimikoneen leikkuriterällä ihan hienoksi laitettuna + chili-paprikatuorejuustoa noin 50 g + ripsauksen paprikajauhetta

- kolmanteen osaan laitoin 1 ison tomaatin ihan pieninä kuutioina +  chili-paprikatuorejuustoa noin 50 g

- neljänteen osaan laitoin tuoretta kurkkua karkeana raasteena noin 10 cm pätkän + ihan vähän purjosipulia hienonnettuna + maustamatonta tuorejuustoa noin 50 g

Kaikki tahnat maisteltava ja kinkun suolaisuudesta riippuien voi joutua lisäämään suolaa.

IMG_20210222_095909.jpg

Kokosin kakun suoraan tarjoiluvadille. Alimman leipäkerroksen kastan molemmin puolin (silikonisella pullasudilla), seuraavat vain päältäpäin.Täyttö mahdollisimman ryhdikkäänä eli kulmiin asti täytteet. Jos joku tahna on selvästi jäykempää, laitan sen aina pohjimmaiseksi.

IMG_20210222_100253.jpg

Kerros kerrokselta kakku muotoutuu. Leipäviipaleiden kostutus aina sen jälkeen, kun on leivät painanut edelliseen tahnakerrokseen. Reunojen tasausta aina välillä lastalla/paletilla.

IMG_20210222_101456.jpg

Reunojen yli ei täytteet saisi pursuta, vaikeuttaa kakun kuorruttamista.

IMG_20210222_101443.jpg

Täytetyn kakun peitin pitkällä muovipussilla (yksi pitkä sivu auki, niin saa hyvän hupun kakulle). Tasainen tarjotin tms päälle. Minä en laita muuta painoa. Kakku tekeytyi jääkaapissa seuraavaan päivään.

IMG_20210223_071116.jpg

Kakun kuorruttamiseen varaan 300 g tuorejuustoa. Minä käytin täytteistä jääneet avatut chili-paprikajuustot ja maustamattomat + lisää chili-paprikajuustoa. Chili-paparikatuorejuusto on sen verran punaista, että siksikin maustamatonta sekaan. Juustot pitää ihan kunnolla vatkata sekaisin, maustamaton on jämnäkämpää ja jää helposti kokkareina seokseen. Sähkövatkain piti ottaa käyttöön. Sitten vaan kuorruttaa kakun joka paikasta ja pitää muodot ryhdikkäänä.

Reunoille laitoin ohuen juustoraasteen (sinistä emmentalia), koska kakku piti saada peiteltyä ja säilytettyä pienessä tilassa. Ei voinut laittaa isoon laatikkoon. Kun reunoilla on juustoraaste ja pintakoristeita koko pinta täynnä, voi kakun suojaksi laittaa muovipussihupun ja kakku säilyy hyvin.

Koristeita laitoin paljon, koska haluttiin perinteinen kakku. Varaan yhden pakkauksen kokolihaleikkelettä/kakku. Lisäksi kasviksia.

IMG_20210223_071224.jpg

Ihan tavis perinteinen lihavoikkari tästä tuli.