CIMG4477.jpg

Siivouspäivän helppoa ruokaa...

CIMG4471.jpg

Perunaa ja porkkanaa paloiteltuna, sekaan öljyloraus, suolaa, paprikajauhettta, mustapippurirouhetta ja ihan pieni tilkka hunajaa. Uuniin 200 asteeseen pellille levitettynä ohueksi kerrokseksi, kunnes ovat kypsiä. Puolisen tuntia kun varaa aikaa, niin varmasti on kypsää tällainen pieni määrä. Muutaman kerran voi sekoitella, niin perunatkin paistuvat tasaisesti. Mulla uuni paistaa pohjalta reippaammin,,,

CIMG4474.jpg

Possun ulkofilepihvit sipuli-kermakastikkeessa valmistuivat seuraavasti...

Nuijin possun ulkofileviipaleita hieman muovin läpi lihanuijalla. Reunan rasvakerrokseen tein viillon, niin ei kypsymisen aikana käpristy.

Sitten vaan ruskistin lihat öljytilkassa pannulla, mausteita pintaan, uunivuokaan ja päälle pippurinen kerma-sipulisoosi.

Eli pannulla freesasin yhden keltasipulin suikaleina, sekaan 2 dl prk ruokakermaa + tilkkanen vettä millä huuhtelin kermapurkin, mausteita (samoja mitä lihassa + sinappia vähän), hieman ruskeaa Maizenasuurustetta. Kastikkeen kiehautus ja maun tarkistus ja sitten vaan kastike lihojen päälle.

Perunan kanssa laitoin saman uuniin hautumaan, niin ei tarvinnut vahata mitä jos olisin kypsentänyt nämä pannulla ihan loppuun asti.Lihat olivat peitettynä uunissa saman aikaa perunoiden kanssa.

Pikainen vihersalaatti vielä kylkeen, niin ateria oli valmis.