Tein alkuviikosta ystävälle täytekakun ja siitä jäi taasen vähän aineksia, joten niistä kokosin tällaisen nopean herkun. Fariinisokerin maku sopii hyvin kirpakoiden herukoiden kanssa. Jos herkkuun laittaa maustamatonta rahkaa, saa makeutta laittaa enemmän. Ihan rakenteen takia, laitoin tähänkin vähän pieniä kaurahiutaleita, niin pysyy rakenne hyvänä vielä seuraavaankin päivään. Jos rahkan syö heti, voi hiutaleet halutessaan jättää poiskin.
Herukkaherkku
2 prk (maustettua)rahkaa (minulla oli 1 vanilja ja 1 sitruuna)
2-3 dl vatkautuvaa kermaa
mustaherukoita (noin 2 dl)
punaherukoita (noin 1½ dl)
noin 1 dl pieniä kaurahiutaleita
fariinisokeria oman maun mukaan
koristeeksi vähän kermavaahtoa ja herukoita
Kerma vaahdoksi. Muut ainekset sekaan. Marjat soseena/tilsittynä. Makeutta aluksi vähän, jos käyttää maustettuja rahkoja. Antaa tekeytyä puolisen tuntia jääkaapissa, niin hiutaleet pehmenevät. tarjolle ja koristelu.
Kupit ovat oman äitini peruja ja aina joskus niitä tulee käytettyä, tosin muussa merkityksessä mitä kahvikuppeina.
Tässä kuvassa on koko ohjeella tuleva määrä herkkua. Sen verran reilusti tätä tuli, että tästä riitti ystäväperheellekkin.
Kommentit