IMG_20210224_103334.jpg

Tein alkuviikosta ystävälle täytekakun ja siitä jäi taasen vähän aineksia, joten niistä kokosin tällaisen nopean herkun. Fariinisokerin  maku sopii hyvin kirpakoiden herukoiden kanssa. Jos herkkuun laittaa maustamatonta rahkaa, saa makeutta laittaa enemmän. Ihan rakenteen takia, laitoin tähänkin vähän pieniä kaurahiutaleita, niin pysyy rakenne hyvänä vielä seuraavaankin päivään. Jos rahkan syö heti, voi hiutaleet halutessaan jättää poiskin.

Herukkaherkku

2 prk (maustettua)rahkaa (minulla oli 1 vanilja ja 1 sitruuna)

2-3 dl vatkautuvaa kermaa

mustaherukoita (noin 2 dl)

punaherukoita (noin 1½ dl)

noin 1 dl pieniä kaurahiutaleita

fariinisokeria oman maun mukaan

koristeeksi vähän kermavaahtoa ja herukoita

Kerma vaahdoksi. Muut ainekset sekaan. Marjat soseena/tilsittynä. Makeutta aluksi vähän, jos käyttää maustettuja rahkoja. Antaa tekeytyä puolisen tuntia jääkaapissa, niin hiutaleet pehmenevät. tarjolle ja koristelu.

IMG_20210224_103254.jpg

Kupit ovat oman äitini peruja ja aina joskus niitä tulee käytettyä, tosin muussa merkityksessä mitä kahvikuppeina.

IMG_20210224_103136.jpg

Tässä kuvassa on koko ohjeella tuleva määrä herkkua. Sen verran reilusti tätä tuli, että tästä riitti ystäväperheellekkin.