CIMG0236-002.jpg

Tänne sukutapaamiseen tein talvella yhtenä ruokana broileria pippurisessa pekonikermakastikkeessa. Ruokalaji on aika tuhtia. Kermakammoiset eivät tätä varmasti rupea tekemään, mutta meillä tämän tyyppisistä ruoista tykätään.

Tein ruoan kotona isossa uunivuoassa ( 4 litran vuoka oli ihan täynnä) ja tässä kuvassa ruoka on jo jäähtyneenä pakattu lähtemään reissuun mukaan. Mitään kovin tarkkaa ohjetta ei tähänkään ruokaan ole, mutta laitan vähän ainemääriä muistiin, sillä varmaan toistekin jotain tämän tapaista teen sukulaisille.

Huom! tein ison määrän tätä ruokaa. Tuossa vuoassa on 24 broilerin ohutfilettä. Minä en tehnyt soosista kauhean pippurista, sillä osa syöjistäni tykkää miedomman makuisesta ruoasta. Siksikin laitoin puolet ruokakermasta pippurikerman ohella maustamatonta kermaa.

Broileria pippurisessa pekonikermakastikkeessa valmistui seuraavasti.

3 isoa pkt broilerin maustamattomia ohut fileleikkeitä

rasvaa lihojen ruskistamiseen, jos sen tekee paistinpannulla

3x170 g pekonisiivuja -> suikaloituna

pippurikermaa  3 prk x 250ml

maustamatonta ruokakermaa (tai kuohukermaa tms) 3 prk x 2 dl

(jos tykkää oikein pippurisesta, voi pippurikermaa laittaa enemmän ja maustamatonta vähemmän)

vettä 2-3 dl

vaaleaa maizenasuurustetta (tai vehnäjauho-vesiseosta)

suolaa, soijakastiketta, paprikajauhetta, mustapippuria myllystä, sokeria ripsaus, sinappia, vähän valkosipulia

Valmistaminen:

Ruskista lihat erissä kuumalla paistinpannulla pienessä rasvamäärässä.

Lado lihat limittäin uunivuokaan.

Ruskista pekonisuikaleet paistinpannulla oikein ruskeiksi .

Kaada kermat kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. (jos tekee pienemmän määrän, kaataa kermat pekonin sekaan paistinpannulle)

Lisää pekonit kastikkeeseen.

Halutessasi suurusta kastiketta hieman vaalealla maizenasuurusteella tai vehnäjauho-vesiseoksella.

Mausta kastike yllä luetelluilla mausteilla. Huomioi että kastikkeen maku voimistuu tiivistyyessään/haihtuessaan uunissa.

Kaada makoisa kastike lihojen päälle vuokaan. Lihojen pitäisi peittyä kastikkeeseen.

Kypsennä ensin 200 asteisessa uuunissa reilu ½ tuntia ja alenna sitten uunin lämpö 175 ja kypsennä kunnes lihat ovat pehmeitä. Minä annoin ruoan hautua kaiken kaikkiaan noin 1½ tuntia, kun ei lihojen kuivumisvaaraa ollut. Minulla ei ollut tarkoitus ruskistaa ruoan pintaa.

Valmiista ruoasta kannattaa vielä maistella makuja. Jos pitää makuja lisätä, niin se onnistuu vielä tässäkin vaiheessa.

CIMG0229.jpg

Tämä vuoka on 4 litraa tilavuudeltaan ja ruokaa tuli ohjeella ihan täysi vuoka. Kuvassa olsa lihoista on jo nosteltu jäähtymään foliovuokaan.

CIMG0232.jpg

Kaikista kauneimpia eivät foliovuoat tarjoiluastioina ole, mutta retkiruokiin välttäävät meille oikein hyvin.

Pääruokana meillä oli tämän ruoan kanssa  keitettyä riisiä, uunissa tehtyjä lohkoperunoita, bataattipyrettä ja veljen savustamaa kirjolohta.

2938-002.jpg