Tänä aamuna unet karkas jo aikaisemmin mitä normaalisti, joten tein uunimunakkaan uuniin. Onneks tätä jäi vielä toiseksikin kertaa. Minä halusin tähän muutakin kuin munia ja kinkkua, siksi laitoin paprikaa ja tomaatteja, mutta jompi kumpikin toki pelkästään piisaa.
Aamulla klo 06.00 oli ulkomittarissa +4 astetta, mutta onneksi ei vielä basilika ollut paleltunut ulkona kasvatuslaatikossa, niin sai jotain vihreää tähänkin pinnalle.
Uunimunakas
(meillä tästä leikataan 6 ihan isoa annospalaa, mutta ruokailijoiden nälästä riippuen piisaa 4-6 syöjälle)
6 isoa kananmunaa
1 dl maitoa (vesi, kerma, kermaviili tms.) Tälläkin nestemäärällä tulee vielä ihan jämäkkä munakas, ainakin näin ohuena kypsennettynä
mustapippuria rouheena myllystä muutamia kierroksia, jos ei kinkku ole pippuriversiota
suolaa (laitoin ½ tl)
(ruohosipulia, persiljaa....minä en nyt laittanut)
Munakkaan pinnalle:
noin 50 g kokolihaleikkelettä (minulla pippurikinkkua) hienonnettuna
½ isosta suippopaprikasta pieninä kuutioina
muutamia kirsikka/miniluumutomaatteja lohkoina/viipaleina
noin 1 dl juustoraastetta
Kypsentämisen jälkeen pinnalle
paljon basilikanlehtiä tai rucolaa tai persiljaa
Valmistaminen:
Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Lisää sekaan neste ja mausteet.
Kaada seos voideltuun (tai laita leivinpaperi vuokaan, kuten minä tein) uunivuokaan.
Ripottele munakasseokseen tasaisesti hienonnettu kinkku, paprikan ja tomaatit palaset ja ripottele juustoraaste pinnalle
Kypsennä uunimunakasta (ihan vähän yli) 200 asteisessa uunissa keskitasossa 15-25 min munakkaan paksuudesta (ja käytetystä nestemäärästä) riippuen. Minulla kuvan munakas kypsyi 20 min. Viimeistele munakas basilikanlehdillä.
Kyllä munakaskin on niin eri näköinen, kun pintaan lisää jotain värikästä/vihreää.
Kommentit