Tavallista pullaa tulee tehtyä nykyisin todella harvoin. Nytkin kesällä aioin ja aoin, vaan elokuun alkupäiviin aika meni, kunnes tein pullia ja tuskin olisi tullut tehtyä sittenkään ilman vieraiden tuloa
Tällä kertaa tein kaneli-sokeri-rasvatäytteisiä lehtipullia ja ihan tavallisia voisilmävaniljapullia....
Pullataikina tulee tehtyä aina suurinpiirtein samalla ohjeella...
Pullataikina
1 litra maitoa
100 g tuoretta hiivaa
4 dl sokeria
2-3 tl suolaa
2 rkl kaardemummaa jauhettuna
2-3 munaa ( muna ei ole ollenkaan välttämätön pullataikinassa, hyviä pullia tulee ilmankin)
200 -250 g rasvasulaa
sopivasti vehnäjauhoja riippuen siitä mitä pullia aikoo tehdä ( vajaa/reilu 2 kg menee)
Voiteluun kananmunaa 2 kpl
Koristeluun sokeria yms...riippuen mitä pullia tekee
Minä teen pullataikinan vanhalla kotoisalla periaatteella....
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ( eli noin 37asteiseksi), lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liettyy/sulaa. Lisää kaikki muut mausteet ja munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa käsin / koneella. jotta muodostuu sitkoa. Lisää taas jauhoja ja lämmin rasva ja jatka alustamista kunnes taikina irtoaa käsistä / koneen reunoilta. Kohota taikina ja leivo pulliksi. Kohota pullat hyvin.Voitele pullat munalla, koristele ja paista pikkuvehnäset 200-225 asteisessa tavallisessa uunissa kypsiksi uunin keskitasossa.
... ja muutamia tavallisia pyöreitä pikkupullia pitää aina tehdä ihan vaan raesokeripäällyksellä.... vanhemmiten itse tykkään näistä.
Kaik on jo syöty, joten uusia pitäs taas tehä
Kommentit