Tavallista pullaa tulee tehtyä nykyisin todella harvoin.  Nytkin kesällä aioin ja aoin, vaan elokuun alkupäiviin aika meni, kunnes tein pullia ja tuskin olisi tullut tehtyä sittenkään ilman vieraiden tuloa

2160345.jpg

Tällä kertaa tein kaneli-sokeri-rasvatäytteisiä lehtipullia   ja ihan tavallisia voisilmävaniljapullia....


Pullataikina tulee tehtyä aina suurinpiirtein samalla ohjeella...

Pullataikina

1 litra maitoa

100 g tuoretta hiivaa

4 dl sokeria

2-3 tl suolaa

2 rkl kaardemummaa jauhettuna

2-3 munaa ( muna ei ole ollenkaan välttämätön pullataikinassa, hyviä pullia tulee ilmankin)

200 -250 g rasvasulaa

sopivasti vehnäjauhoja riippuen siitä mitä pullia aikoo tehdä ( vajaa/reilu 2 kg menee)

Voiteluun kananmunaa 2 kpl

Koristeluun sokeria yms...riippuen mitä pullia tekee

 

Minä teen pullataikinan vanhalla kotoisalla periaatteella....

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ( eli noin 37asteiseksi), lisää hiiva ja sekoita kunnes hiiva liettyy/sulaa. Lisää kaikki muut mausteet ja munat ja  sekoita tasaiseksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa käsin / koneella. jotta muodostuu sitkoa. Lisää taas jauhoja ja lämmin rasva ja jatka alustamista kunnes taikina irtoaa käsistä / koneen reunoilta. Kohota taikina ja leivo pulliksi. Kohota pullat hyvin.Voitele pullat munalla, koristele ja paista pikkuvehnäset 200-225 asteisessa tavallisessa  uunissa kypsiksi uunin keskitasossa.


 

... ja muutamia tavallisia pyöreitä pikkupullia pitää aina tehdä ihan vaan raesokeripäällyksellä.... vanhemmiten itse tykkään näistä.

Kaik on jo syöty, joten uusia pitäs taas tehä