CIMG2425-001-normal.jpg

Helppoa uunikalaa seistä. Sei on toisten inhokkia ja syöttävät sitä kuulemma vaan kissoilleen, vaan meillä seistä tykätään ja käytänkin sitä aika paljon arkisessa ruoanlaitossa. Tällä kertaa liemi sai värikseen ja maukseen paseerattua tomaattia, siksi ruoka on tuon väristä.

Uunisei

400 g pakasteseitä (annospaloja tai kuutioita)

Seos kalapalojen päälle

2 dl ruokakermaa

½ dl paseerattua tomaattia (tuntuu vähältä, vaan väri voimistuu ruoan kypsyessä... jos oikein tomaattisesta tykkäät, niin laita sillon vähän enemmän)

1 pieni prk herkkusieniä (kokonaisia tai viipaleita)

tuoretta ruohosipulia reilusti

n. ½ tl sitruunapippuria

vähän vajaa 1 tl suolaa

1 rkl sinappia

1 iso maustekurkku kuutioina

1½ dl juustoraastetta (punainen emmental)

Jos kalat ovat annospaloja, paloittele ne kohmeisena kuutioiksi. Laita kalat uunivuokaan. Sekoita kaikki muut ainekset kulhossa sekaisin ja kaada kalapalojen päälle uunivuokaan. Kypsennä kalaa n.200 asteisessa uunissa 40-50 min. Pienennä kypsentämisen loppupuolella hieman uunin lämpötilaa, jos näyttää tarpeelliselta.

CIMG2433-normal.jpg

Minä rohmusin ruoasta aimo kasan herkkusieniä omaan annokseeni....