Nämä pullat ovat olleet kokeiltavien listalla jo pitkään.... Omenakiekkojen ohje sattui silmiini Maku-lehden reseptiarkistossa, alkuperäisen ohjeen löydät täältä. Jääkaapissa on vielä aika monta purkillista sisareni tekemää omenasosetta ja sitä olisi tarkoitus käyttää näihin pulliin. Laitoin soseeseen kaikelta varalta vähän siivilöityjä perunajauhoja, jotta se käyttäytyisi uunissakin "kiltisti".... ja hyviä tuli omenakiekoista.
Jokainen voi tehdä ihan oman mieltymyksensä mukaan pehmeän pullataikinan.... tein kerrankin taikinan melkein ohjeen mukaan, vähensin hieman rasvaa.... ja tässä pullataikinassa ei kananmunaa olekkaan... ohjeen mukaan tehtynä omenakiekot koristellaan tomusokerikuorrutuksella paiston jälkeen...minä laitoin koristeeksi vaan raesokeria.
Omenakiekot
( 28 kpl isoja pullia)
5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
14–16 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia (laitoin 150 g)
Täyte
300 g paistonkestävää omenamarmeladia ( minä laitoin kotitekoista omenasosetta ja siihen vähän sekaan perunajauhoja siivilöitynä)
Voiteluun muna
Koristeeksi jäähtyneille pullille
1 1/2 dl tomusokeria
2–3 tl sitruunan mehua
TAI koristele pullat raesokerilla ennen paistamista
Valmistaminen
Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet marmeladista päälle ja rullaa levy. Leikkaa tanko noin 2 sentin paloiksi ja nosta palat viinerivuokiin/pullavuokiin kierrepuoli ylöspäin. Toimi toisen taikinapalan kanssa samoin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat munalla, jonka rakenne on sekoitettu rikki. Ripottele raesokeria pinnalle, mikäli et aio koristella pullia paistamisen jälkeen. Paista pullia 15–17 minuuttia.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute ja lusikoi se pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja raidoita pullat ennen tarjoilua.
Näitä tehdään toistekkin....
Kommentit