CIMG3912-normal.jpg

Tämä keitto on minulla semmoinen muistelukeitto.... Tähän keittoon ei missään nimessä saanut laittaa mitään vihreää....siksi hieman aneemisen näköistä, vaan ihanan makuista oli esim palsternakka maistui yllättävänkin paljon. Jotka haluavat, lisäävät valmiiseen keittooon hienonnettua tuoretta persiljaa ihan reilulla kädellä, niin keiton ulkonäkö kohenee kummasti.

Yleensähän lihakeiton lihat vaan keitetään/haudutetaan kypsiksi, vaan tämä ohje alkaa lihapalojen kunnollisella ruskistamisella....

Lihakeitto (possunlihasta)

500 g possun palapaistilihoja

rasvaa ruskistamiseen

2 isoa keltasipulia

vettä nesteeksi (aluksi 1½ litraa)

suolaa (aluksi 2 tl)

mauste/mustapippuria rouheena tai kokonaisena

paprikajauhetta (n.1 tl)

(1 lihaliemikuutio....ei välttämätön, minä laitoin)

1 iso palsternakka

3 isoa porkkanaa

6-7 isoa perunaa (kuorittuna ja lohkottuna noin 1 litra)

Ruskista lihat padan (tai ihan paistinpannulla ja siirrä sitten keitto kypsymään kattilaan) pohjalla tilkassa rasvaa, laita sekaan hienonnettu sipuli freesaantumaan. Lisää neste ja mausteet ja kypsennä lihaa hauduttaen kannen alla vähintään tunti. Kuori sinä aikana juurekset ja paloittele ne suupaloiksi. Lisää palsternakka- ja porkkanapalat keittoon ja anna niiden kypsyä 5-10 min. Lisää vasta sitten huuhdotut perunalohkot kypsymään. Tarkista liemen riittävyys ja lisää tarvittaessa vettä. Kypsennä niin että kaikki ainekset ovat kypsiä. Tarkista keiton maku.

CIMG3908-normal.jpg

Keittoa on, vaikkakin padassa taasen tein....