CIMG5897.jpg

Alkuvuodesta piipahtaessamme Kuopiossa siskon tykönä, oli hän tehnyt lounaaksi kabanossikeittoa. Kääk...no, kyllä mää siitä lientä voin lipittää, ajattelin ensin, vaan kuinkas kävikään. Kabanossikeitto oli niin hyvää, jotta sitä piti tehä jo kotonakin. Vaikken edelleenkään makkararuoaista voi sanoa kauheasti tykkääväni, on kabanossikeitto ihan mieluista syötävää. Ihan perus makkarakeittoahan tämä on, makkarana perus kabanossi. Mausteisemmista kabanossimakkaroistakin sisko kuulemma miehensä pyynnöstä keittoa tekee. Pitänee kokeilla minunkin joskus.

Kabanossikeitto

1 litra vettä (aluksi, lisää tarvittaessa)

1 lihaliemikuutio

5 isoa perunaa kuorittuna ja lohkottuna

1 iso keltasipuli hienonnettuna

suolaa

soijakastiketta

paprikajauhetta

jauhettua pippuria

(2 laakerinlehteä...ei välttämätön)

2 pientä pss pakastettuja keittojuureksia (eli 400 g....toki tuoreet juurekset käyvät kans)

1 pkt = 400 g kabanossimakkaroita (poista kuori ja leikkaa oikein pieniksi paloiksi)

rasvaa makkaroiden ruskistamiseen

(persiljaa, jos sattuu olemaan)

Mittaa vesi kattilaan ja lisää sekaan mausteita ja hienonnettu sipuli. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää huuhdotut perunalohkot sekaan ja kypsennä noin 10 min. Lisää sitten sekaan pakastekeittojuurekset ja jatka kypsentämistä. Keiton kypsyessä, ruskista pienet kamanossipalat paistinpannulla vähässä rasvassa oikein kunnolla ruskeiksi. Lisää makkarapalat keiton sekaan kiehumaan kypsymisen loppupuolella, kuitenkin niin että nekin entivat hautua muiden ainesten kanssa. Tarkista keiton kypsyys ja maku ja liemen määrä. Lisää keittoon persiljaa, jos sattuu olemaan...

Huom! Perunoiden ja keittojuuresten tilalle voi käyttää 750 g pussillisen peruna-keittokasvis (pakaste).

CIMG5900.jpg

Vihreitä höytyviä keittoon kaipaavat lisätkää persiljaa tai muita yrttejä lisämausteeksi. Meille keitto maistui oikein hyvin ihan tämmösenä.