Sain eräältä ystävältäni 2 julmetun isoa kesäkurpitsaa, joten sitä on ollut ihan tuhottavaksi asti.

Olen tehnyt kesäkurpitsasta mm. keittoa, leipää, laittanut sitä muiden kasvisten ohella pataruokiin ja kastikkeisiin sekä tehnyt mm tällaista juustoista kesäkurpitsavuokaa. Tykkäsin tästä itse paljon, kanssasyöjä ei niinkään

Tämä iso vuoallinen kesäkurpitsapaistosta ( riittää ainakin 8:lle lisäkeruokana) on koottu seuraavista aineksista;

½ isoa kesäkurpitsaa ( tuossa vuoassa on kahdessa kerroksessa puolitettuja isoja kesäkurpitsaviipaleita)

1 punainen suippopaprika viipaleina

1 sipuli hienonnettuna

1 prk pehmeää auraa

suolaa

mustapippurirouhetta

basilikaa tuoreena tai kuivattuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 mozzarellapallo viipaleina

tuoretta persiljaa iso tupsu

Lado kesäkurpitsaviipaleita uunivuoan pohja peittoon. Laita seuraavaksi sipulia, mausteita ( ihan reilulla kädellä) ja paprikoita sekä puolet pehmeästä aurasta. Sitten toinen kesäkurpitsakerros, mausteet, paprikaa, aura ja mozzarellajuusto viipaleina päällimmäiseksi. Ripottele vielä hienonnettua persiljaa reilusti vuokaan. Kypsennä uunissa 175-200 asteessa lähes tunnin verran. Ruoka ei tarvitse mitään lisäkosteutta, koska kasviksista irtoaa kyllä nestettä ja juustotkin mehevöittävät ruokaa.

... tämän näköisenä kesäkurpitsavuoka meni uuniin....

Tykkäsin kesäkurpitsavuoasta ihan sellaisenaankin ja lämmitettynä syötiin sitä mm. jauhelihakastikkeen ja spaghetin lisäkkeenä.