CIMG8309.jpg

Tämä 4 munan vadelmamoussekakku oli koekakku, koska lupauduin ystävän pyynnöstä jelppimään eräiden kakkujen teossa. Massapäällysteiset kakut eivät kuulu omiin lempikakkuihin (ei tehdä, eikä syödä), mutta tehtävähän on, kun pyydetään.

Kakku kostutettiin sitruunalimpparilla. Vadelmamousseen laitoin rahkaa,  kotimaisia vadelmia, sokeria, vaniljasokeria, liivatelehtiä ja kermavaahtoa. Kakussa on kaksi täyteväliä ja molemmissa on samaa oikein reilusti vadelmalle maistuvaa vadelmamoussea.

CIMG8296.jpg

Seuraavana päivänä kakku päällystettiin kreemillä, mihin laitettiin voita, vettä, mansikkatomusokeria ja tavallista tomusokeria. Ei kestä ihan tarkkaa syynäilyä pinta, mutta meille se kelpasi.

CIMG8301.jpg

Haalittiin kaikki mahdolliset kuorrutusmassat meidän kauppojen hyllyistä, kun ei ehtinyt enää mistään tilailemaan.

Riittävän isoksihan tuo kuorrutuslevy pitää kaulita, jotta saisi reunan mahdollisimman rypyttömäksi. Jos jää ilmakupliä/pieniä epätasaisuuksia, vaikka kuinka hyvin yrittää tasoittaa, niin niitä saa halutessaan pois neulalla pistämällä siihen kohtaan ja varovaisesti painelemalla.

CIMG8307.jpg

Alareunaan haluttiin laittaa mariannerakeista reunus. Karkit kiinnitettiin ihan kaupasta ostetulla sokerikuorrutteella (tuubissa olevaa)

CIMG8313.jpg

Minä nakkisormi lupauduin halutunlaisten  koristeiden tekoon. Tämä aika oli ennen käsileikkauksia. En kyllä nykyisin pystys tekemään ees tämmösiä.

CIMG8322.jpg

Ja perhosia piti kans saaha. Nämä ovat ihan muotilla tehty ja kuivumassa ovat näin laitettuna.

CIMG8323.jpg

Tuohon koe/maistelukakkuun en koristeita tuhlannut. Mimmoset kakuista lopullisesti tuli, näätte tuonnempana.