Russelissa on kypsynyt ternimaitouunijuusto aika monta kertaa. Nykyisin teen sen aina tuossa samassa keraamisessa vuoassa. Ylin kuva on viime viikolta, kun laitoin pakastimesta viimeisen purkillisen ternimaitoa kypsymään Russeliin.
Sain hyvissä ajoin ennen joulua ystävältä aika monta purkillista ternimaitoa joulumuistamisina, vaan kaikki on nyt syöty. Noin niinkun vinkkauksena ystäville/tuttaville, jotka saatte ternimaitoa käsiin. Ja ihan rahalla voin siis ostaa. Onneksi nykysellään ystävä/tuttavapiirissä on henkilöitä, joiden kautta olen saanut ostaa ternimaitoa.
Ternimaitouunijuusto Russelilla: 1 litra ternimaitoa, pikkasen vajaa 1 tl suolaa. Sekoitetaan ja kypsennetään Russelin monitoimilaitteella af-toiminnolla 160-170 lämmössä 50-60 min.
Minulle ternimaitouunijuusto maistuu parhaiten haaleana/lämpimänä kanelilla ja ripsauksella sokeria. Toki myös marjojen kanssa tätä syödään.
Tämä kuva on toiselta tekokerralta. PIkkasen eri värinen pinta Russelissakin aina tulee eri kerroilla, vaikka lämpö oliskin laitettu samaksi. Tosin muistelen, että nostin tällä kerralla lämpöä reiluun 200 muutamaksi hetkeksi pintavärin takia.
Kommentit