CIMG7706-001.jpg

Pellille tehtävää pannupullaa olen silloin tällöin tehnyt muutamana eri versiona. Täältä löytyy käyttämäni ohje ja siihen olen päällystä laittanut milloin mitäkin. Leena-muori leipoo blogista bongasin talkooväen kaurapulllan nimellä olevan vastaavanlaisen peltipulla-ohjeen, vaan kuorrutus oli minulle ihan outo. Hieman arastelin kahvin makua kuorrutuksessa ja laitoinkin vaan ihan tavallisen vahvuista kahvia siihen....turhaan arastelin. Jos kahvista tykkää, niin sillon tykkää tästä kuorrutuksestakin. Aikaisemmin olen tehnyt vastaavaa peltipullaa ihan ilman kananmunaa, joten sen voi halutessaan jättää pois ja näin pullaa voi syödä myös muna-allergikot.

Talkooväen peltipulla kaura-kahvikuorrutuksella
(pellillinen 34x34 cm)

Taikina:

3 1/2 dl maitoa
40 g hiivaa
(1 muna .... tulee hyvää ihan ilman munaakin)
1½ dl sokeria
suolaa (noin 1 tl)

1 - 2 tl jauhettua kardemummaa (laitoin 2 tl)
10 -11 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

Kuorrutus:

150 g voita
2½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1½ dl kylmää (vahvaa) kahvia (laitoin ihan tavallista juontikahvia)
100 g (= n. 2½ dl) kaurahiutaleita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna (jos käytät) ja sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita sekaan jauhot ja lopuksi pehmeä rasva. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun (mulla taasen kaksinkertainen leivinpaperi) ja kohota pohja hyvin.

Kiehauta rasva, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja kaurahiutaleet. Levitä täyte kohonneen pullan pinnalle ja paista 200 - 225 asteessa 15 - 20 minuuttia. Varo ettet paista leivonnaista turhan kuivaksi ja tummaksi.

CIMG7665.jpg

Kuorrrutusta tuntuu olevan reilusti, vaan ei sitä missään nimessä liikaa ole...

CIMG7689.jpg

Muistakaa tsekata uunia, ettei tule turhan tummaa/kuivaa....mulla melkein meinas käydä niin, vaan onneksi vain melkein.... syötyä on tullut tämäkin...

CIMG7710.jpg

Kyllä tämä vähän pullamaiselta suutuntumalta tuntuu ja kahvi maistuu kuorrutuksessa, joten kahvikammoiset kästä tuskin tykkäävät.