CIMG5406.jpg

Maailma on pullollaan hyviä maustekakkuohjeita, ihan tällaisia tavallisia ilman mitään kuorrutuksia. Vaan jos minun pitäs vaan yksi ohje valita, niin kyllä se olis vieläkin mainio maustekkaku. Muut ohjeet tulevat ja menevät, niitä kerran kokeilee, tämä ja arabialainen maustekakku pysyy, aina ja ikuisesti.

Ohjeella ei tule mitenkään yltiömausteista kakkua, joten jos tykkäät reiluista mausteiden mauista, voi kanelia, kardemummaa, inkivääriä ja pomeranssinkuorta laittaa vähän enemmänkin. Neilikan maku tulee helpolla läpi ja siitä eivät kaikki tykkää, sitä määrää en menis suurentamaan.

Mainio maustekakku

(Tällä ohjeella tulee kookas kakku, tarvitset vähintään 2 litran vuoan)

4 isoa kananmunaa

2½ dl sokeria

200 g sulatettua + jäähdytettyä voita

1 dl siirappia (tummaa)

1 tl jauhettua neilikkaa

1½ tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua kardemummaa

1 tl jauhettua pomeranssinkuorta

ripsaus suolaa

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja (jos munat ovat oikein isoja ja vaahdon vatkaa hyväksi, voin laittaa ihan vähän enemmänkin jauhoja)

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva ja siirappi. Sekoita tasaiseksi nostellen (minä teen sekoittamisen pallovatkaimella), älä vatkaa. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kakkutaikina voideltuun + jauhotettuun vuokaan ja paista kakku noin 160 asteisessa uunissa kypsäksi... ( kypsymisaika 50-60 min) Nosta loppupuolella lämpöä jos värin takia tarvitsee (uunit paistavat kovin eri tavalla, vaikka lämpötila olisi laitettu samaksi) TAI jos kakku meinaa kohota paljon vuoasta yli. Huomioi, että myös vuoan muoto/korkeus ja materiaali vaikuttavat kakun kypsymiseen.Varo ettet paista kakkua liian kuivaksi. Kumoa vähän jäähtynyt kakku. Laita jäähtynyt kakku muovipussiin ja säilytä viileässä. Parhaimmillaan kakku on muutamien päivien päästä, kuten maustekakut yleensäkkin.

CIMG5402.jpg

"Joukukukkakakkuja"