Vihon viimeisistä pakastemansikoista keittelin jo pari viikkoa sitten mansikka-raparperikiisseliä.
Mansikka-raparperikiisseli
8 dl vettä
reilu dl sokeria
6 raparperin vartta paloina tai pakasteraparperia ( n. 5 dl)
1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä ( tällä määrällä tulee aika sakeaa kiisseliä)
5-6 dl pakastemansikoita jäisinä
2-3 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
Kiehauta vesi, sokeri ja raparperit niin että raparperi on pehmeää, ei kuitenkaan vielä soseudu. Kaada vesi-perunajauho seos ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Kiehauta kunnes pinta kuplii. Lisää jäiset mansikat ja anna niiden sulaa kiisselissä. Lisää vanilja- tai vanilliinisokeri. Tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa sokeria.
Kiisseliä voisi vielä maustaa sitruunan tai limen raastetulla kuorella ja/tai tilkalla mehua.
Appelsiinisen mansikka-raparperikiisselin ohjeen löydät täältä.
Kommentit