1244888288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vihon viimeisistä pakastemansikoista keittelin jo pari viikkoa sitten  mansikka-raparperikiisseliä.

Mansikka-raparperikiisseli

8 dl vettä

reilu dl sokeria

6 raparperin vartta paloina  tai pakasteraparperia ( n. 5 dl)

1 dl perunajauhoja + 2 dl kylmää vettä ( tällä määrällä tulee aika sakeaa kiisseliä)

5-6 dl pakastemansikoita jäisinä

2-3 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

Kiehauta vesi, sokeri ja raparperit niin että raparperi on pehmeää, ei kuitenkaan vielä soseudu. Kaada vesi-perunajauho seos ohuena nauhana keitokseen koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Kiehauta kunnes pinta kuplii. Lisää jäiset mansikat ja anna niiden sulaa kiisselissä. Lisää vanilja- tai vanilliinisokeri. Tarkista maku ja lisää vielä tarvittaessa sokeria. 

Kiisseliä voisi vielä maustaa sitruunan tai limen raastetulla kuorella ja/tai tilkalla mehua.

Appelsiinisen mansikka-raparperikiisselin ohjeen löydät täältä.