Pöydällä nakotti pari ylikypsää banaania, niin niistä tein muffinsseja. Jälleen tällä luotto-ohjeella, missä ei tarvita vatkaimia ja makua antavaksi ainekseksi passaa melkeimpä mikä vaan. Nuo muffinssivuoat eivät ole niin omaan makuuni, vaan jostain ovat jääneet, niin päätin käyttää näihin. Taikinaan laitoin pieneksi lisämausteeksi banaanin ohella kanelia, kardemummaa ja sitruunanmehua, vaan jos haluaa tehä pelkistettyjä muffinsseja, voi ne jättää poiskin.
Helpot banaanimuffinssit
(12 kpl tavallisiin muffinssivuokiin tehtynä ja paistettuna muffinssipellillä)
Taikina
3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripsaus suolaa (kannattaa ehdottomasti laittaa)
1 tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa (olis voinu olla enemmänkin)
100 g sulatettua voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 pientä (ylikypsää) banaania (minulla tuli haarukalla tilsittyä sosetta noin 1½ dl)
noin 1 rkl sitruunamaehua
Valmistaminen
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää seokseen maito, munat ja rasvasula. Sekoita tasaiseksi esim. lusikalla. Älä kuitenkaan vatkaa/sekoita liian kauan sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.
Soseuta banaanit esim. lautasella haarukalla tilsimällä + sekoita banaanisoseeseen sitruunamehu. Lisää banaaniseos taikinan sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan.
Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa tasalämmöllä 15-20 min.
Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.
Hetken harkitsin olisinko upottanut jokaiseen muffinssiin suklaapalan sydämeksi, vaan jätin sen kuitenkin pois tällä kertaa. Taikinamäärä on just passeli tämän kokoisiin muffinsseihin.
Pikkasen muffinssini meinasivat revetä, vaan ei tuo haittaa.
Me syödään banaanimuffinssit ihan tällaisinaan, ilman mitään kuorrutuksia ja koristeluja. Näihin en laita päälle ees tomusokeria, koska näissä on makeutta ihan riittämiin.
Hyvän meheviä mufinsseja tuli. Yks piti heti jäähyttyä maistella.
Kommentit