Mustaherukoita on aika paljon vielä käyttämättä ja lähiaikoina ollaankin syöty niitä ihan urakalla. Tällainen maistuu aina, niin aamulla, päivällä kuin illallakin. Minä laitoin tähän vain kermavaahdon loput mitä jäi laskiaispullista, vaahtoa reilu dl. Toki pehmoisemman saa laittamalla ohjeen mukaisen määrän. Minusta tämä oli hyvä näin. Kreikkalainen jogurtti melkeimpä hallinnoi tässä enemmän mitä rahka.
Mustaherukkaherkku
(4 -5 annosta jälkiruokana)
1 prk vaniljarahkaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl vispikermaa (tai kuohua, minä laitoin vain vähän kermavaahdon jämiä)
noin 2 dl mustaherukoita (minulla sulatettuja pakasteita, mitä hieman survoin lusikalla, jos ei tykkää kovasta kuoresta, kannattaa soseuttaa ihan kunnolla)
sokeria oman maun mukaan (minä en lisännyt yhtään)
vaniljasokeria oman maun mukaan (laitoin reilun tl)
Valmistaminen
Sekoita kulhossa rahka, jogurtti ja survotut/soseutetut marjat. Jätä muutamia marjoja koristeeksi.
Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi.
Yhdistä kermavaahto muihin aineisiin sekoitellen nostellen.
Lisää makeutta oman maun mukaiseksi.
Annostele ja koristele marjoilla.
Kommentit