Tehty joskus alkukesästä....salaatinlehtien pienuudesta päätellen.
Juustoinen vuokalihamureke 2
400 g naudan jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
1½ dl maitoa ( vesikin käy)
1 keltasipuli hienonnettuna ( tai 1 dl pakastesipulikuutioita)
1 muna
3 dl voimakasta juustoraastetta (laitoin punaista emmentalia)
suolaa ( n.½ tl)
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
paprikajauhetta (n. 1tl)
mustapippurirouhetta ( vajaa tl)
sinappia (n.1 rkl)
ketsuppia (n.2 rkl)
Sekoita maito ja korppujauhot ja yhdistä siihen kaikki muut ainekset. Kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maustemäärä mieleiseksesi. Laita murekeseos uunivuokaan ja painele tasaiseksi. Ripottele halutessasi vähän korppujauhoja päälle. Kypsennä mureke n. 200 asteisessa uunissa lähes tunnin ajan. Leikkaa mureke kypsentämisen loppupuolella viipaleiksi/sektoreiksi tai leikkaa vasta ihan kypsä mureke annospaloiksi.
Tykkään tehdä tämän kokoisen murekkeen korkeana ja leikata sen sitten viipaleiksi.
Ihan ok perus arkiruokaa.
Kommentit