Tehty joskus alkukesästä....salaatinlehtien pienuudesta päätellen.

CIMG8235-normal.jpg

 

Juustoinen vuokalihamureke 2

400 g naudan jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

1½ dl maitoa ( vesikin käy)

1 keltasipuli hienonnettuna ( tai 1 dl pakastesipulikuutioita)

1 muna

3 dl voimakasta juustoraastetta (laitoin punaista emmentalia)

suolaa ( n.½ tl)

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

paprikajauhetta (n. 1tl)

mustapippurirouhetta ( vajaa tl)

sinappia (n.1 rkl)

ketsuppia (n.2 rkl)

Sekoita maito ja korppujauhot ja yhdistä siihen kaikki muut ainekset. Kypsennä pieni pala mikrossa ja tarkista maustemäärä mieleiseksesi. Laita murekeseos uunivuokaan ja painele tasaiseksi. Ripottele halutessasi vähän korppujauhoja päälle. Kypsennä mureke n. 200 asteisessa uunissa lähes tunnin ajan. Leikkaa mureke kypsentämisen loppupuolella viipaleiksi/sektoreiksi tai leikkaa vasta ihan kypsä mureke annospaloiksi.

 

CIMG8224-001-normal.jpg

Tykkään tehdä tämän kokoisen murekkeen korkeana ja leikata sen sitten viipaleiksi.

 

CIMG8246-001-normal.jpg

Ihan ok perus arkiruokaa.