...siihen eivät vuodetkaan ole vaikuttaneet. Kuorrutus on makeaa, mutta se kuuluu asiaan. Pala kakkua ja kahvikupponen, niin väsymyskin kaikkoaa...

2103611.jpg

Suosikkikakkuni eli Arabialaisen maustekakun ohjeen löydät täältä. Kuvia löytyy eri koristeilla enemmänkin kahvikakut kategoriasta. Päälle laitan koristeeksi milloin mitäkin, tällä kertaa rouhittua tummaa suklaata. Muutoin kakku on ihan ohjeen mukainen, mutta mantelia en laita kakkuun. Te jotka tykkäätte mantelista ja voitte syödä sitä, laittakaa ihmeessä, se kyllä passaa kakkuun hyvin. Kakussa on mausteena muskottia, mitä kaikki eivät siedä. Silloin on syytä valita joku muu kahvikakku työn alle, koska muskotti on olennainen mauste tässä kakussa. Kuorrutuksen joku tykkää siloitella tasaiseksi, minun silmääni hivelee enemmän tällainen epätasainen, vinkurainen  versio....

Arabialaisesta maustekakusta on olemassa myös sellainen sitruunan makuinen versio, itse en siitä niin välitä, kun on tähän tottunut.

Kakun voi pakastaa kuorrutuksineen, ei kärsi mitenkään, kunhan kuorrutuksen antaa kuivahtaa/jähmettyä hyvin ennen pakkaamista.  Muutoin kakku on säilytettävä jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.