En ole juuri koskaan oikein ollut tyytyväinen tekemiini pannupitsoihin. Ne ovat tuntuneet tavallisilta pitsoilta paksuilla pohjilla. Kovin usein en ole edes yrittänytkään pannupitsoja tehdä, koska tulos ei ole ollut kummoinen...aina ne on kyllä syötyä tullut.....
Muutamissa blogeissa esim. täällä , täällä ja täällä olen nähnyt ihanan näköisiä pannupitsoja....niimpä taas urhoollisesti päätin yrittää...
Minä tein pannupitsaa 2 kpl ( siis kaksinkertaisen pohjaohjeen) pikkasen erilaisilla täytteillä. Pohjan ohjeella tulee siis 1 pannupitsa.
Pannupitsa
Pohja:
2dl vettä
3tl kuivahiivaa
1tl sokeria
3/4 tl suolaa,
3½ - 4dl vehnäjauhoja ( minä laitoin puolet durum-jauhoja)
+ minä lisäsin taikinaan ½ dl öljyä
Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Alusta loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Voitele 1 sopiva uunivuoka (esim. matalareunainen piirakkavuoka, halk. n.30cm) reilulla määrällä öljyä. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pitsakastike ja osa juustoraasteesta. Lisää täytteet sekä lopuksi loput juustoraasteesta. Paista n. 250 asteessa uunin alatasolla 15 - 20 min.
Tässä pannupitsassa on täytteenä;
pitsakastiketta (tomaattipyrettä+vettä+sokeria+pitsamaustetta+suolaa)
savukinkkua, ananasta, herkkusieniä, katkarapuja,pitsamaustetta, aurajuustoa ja pitsajuustoa
Pannupitsa valmiina nautittavaksi...
Tässä toisessa pannupitsassa on täytteenä;
pitsakastiketta, ruskistettua maustettua jauhelihaa+sipulia, ananasta, jalopenoa, tomaattiviipaleita, herkkusieniä ja pitsajuustoa
... ja pitsa valmiina nautittavaksi. Hyvää oli!
Meillä tykästyttiin vallan tyystin tällä pohjaohjeella tehtyihin pannupitsoihin. Ihan varmasti tehdään usein tällä ohjeella. Kannattaa kokeilla, jos vaan pannupitsasta tykkäätte. Meillä tykätään aika hyvin paistetuista pitsoista ja minä pidin näitä uunissa lähes 20 min...osa tykkää varmaankin vaaleammista.
Kommentit