Tätä kakkua tehtiin monissa blogeissa jo viime joulun alla, vaan minulta se jäi silloin kokeilematta...
Viikonlopuksi saimme vieraita, joten makeaa sai taas leipoa...jippii!
Alkuperäinen ohje on Pirkasta.(sitruunalla maustettu)
Suklaahuntukakku
(kakusta leikkaa n. 25 siivua)
250 g | voita tai leivontamargariinia |
3 dl (250 g) | sokeria |
5 | kananmunaa |
4 dl (250 g) | vehnäjauhoja |
1 1/2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
sitruunan raastettu kuori (saa olla ihan iso sitruuna) | |
2 rkl | sitruunanmehua (tai sitruslikööriä) |
Kuorrutus | |
1 1/2 dl | sokeria |
1 1/2 rkl | kaakaojauhetta (tummaa) |
1 dl | vispikermaa |
Ihan ei minulla sihti pelannut, eikä ruskea kerros ole yhtä paksu joka puolella....vaan pitää ensi kerralla skarpata tuon asian suhteen...
Tämän näköisenä kakku jäi yöksi kuivahtamaan isolla taikinakulholla suojattuna...
Äsken just maisteltiin vieraiden kanssa suklaahuntukakkua ja todettiin kakku hyväksi....itse hieman epäilin miksi 5 munaa, vaan rakenne tuli ihanan pehmoinen, pumpulimainen just ohjeessa olevilla ainesuhteilla. Omaan makuun kakku voisi maistua vaikka hieman enemmänkin sitruunalle. Sen verran hyvää kakku on, jotta ohje jää ehdottomasti vakiohjeeksi ja tätä tehään meillä vielä monet kerrat ja viedään tuliaisina kyläpaikkoihin.
Kommentit