Tätä kakkua tehtiin monissa blogeissa jo viime joulun alla, vaan minulta se jäi silloin kokeilematta...

CIMG9432-normal.jpg

Viikonlopuksi saimme vieraita, joten makeaa sai taas leipoa...jippii!

Alkuperäinen ohje on Pirkasta.(sitruunalla maustettu)

 

Suklaahuntukakku

(kakusta leikkaa n. 25 siivua)

250 g voita tai leivontamargariinia
3 dl (250 g) sokeria
5 kananmunaa
4 dl (250 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
  sitruunan raastettu kuori (saa olla ihan iso sitruuna)
2 rkl sitruunanmehua (tai sitruslikööriä)
Kuorrutus  
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl vispikermaa
 
Voitele ja( korppu)jauhota ( käytin vehnäjauhoja) 2 litran rengasvuoka.
 
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää muutama lusikallinen jauhoseosta aina välillä....niin ei taikina juoksetu niin helpolla.
 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
 
Lisää lopuksi hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu tai likööri.
 
Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot.
 
Kypsennä kakkua 150-160-asteisen uunin alatasolla  55-60 minuuttia. Paistumisajan loppupuolella nostin lämmön n. 180 ja annoin olla hetken saadakseni kakkuun hieman ruskeammman paistopinnan. Kokeile kakun kypsyys kakkuosan keskeltä. Kuiva puutikku = kypsä kakku.... kakku ei suinkaan ole kypsä silloin kun se irtoaa vuoan reunoista....harvoinpa kahvikakku raakaksi jää sieltä reunoista....
 
Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.
 
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta.

 

CIMG9430-001-normal.jpg

Ihan ei minulla sihti pelannut, eikä ruskea kerros ole yhtä paksu joka puolella....vaan pitää ensi kerralla skarpata tuon asian suhteen...

CIMG9421-normal.jpg

Tämän näköisenä kakku jäi yöksi kuivahtamaan isolla taikinakulholla suojattuna...

Äsken just maisteltiin vieraiden kanssa suklaahuntukakkua ja todettiin kakku hyväksi....itse hieman epäilin miksi 5 munaa, vaan rakenne tuli ihanan pehmoinen, pumpulimainen just ohjeessa olevilla ainesuhteilla. Omaan makuun kakku voisi maistua vaikka hieman enemmänkin sitruunalle. Sen verran hyvää kakku on, jotta ohje jää ehdottomasti vakiohjeeksi ja tätä tehään meillä vielä monet kerrat ja viedään tuliaisina kyläpaikkoihin.