CIMG2441-normal.jpg

 

Ennen reissuun lähtöä tekaisin pari 7 MINUUTIN KAKKUA SITRUUNAVERSIONA ja voi että tämä onkin hyvää.... kun vaan sitruunaisesta mausta tykkää, kuten me ja koko suku. Mausteeksi laitoin vaan sitruunan raastettua kuorta, kun en mehua rohjennut laittaa, ettei kakun rakenne sitä kärsi. Tuloksen oli ihanan pehmoinen mukavan kirpakka sitruunainen kahvikakku.

Kakku tehty siis tällä ohjeella, alkujaan ohje on lainattu Annelta.

 

Sitruunan makuinen 7 minuutin kahvikakku

(paistunut kakku mahtuu just ja just 2 litran vuokaan)

4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g voita (huoneenlämpöisenä)

3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria 
1½ dl vehnäjauhoja 
2 dl perunajauhoja

Mausta kakkutaikina vatkaamisen jälkeen 1 sitruunan hennosti/ohuelti raastetulla keltaisella kuoriosalla (pese sitruuna ensin hyvin)

Kakun valmistaminen
Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Sekoita sitruunan kuoriraaste hyvin sekaan.
 
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla (vehnäjauhoilla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka. Laita taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista  kakkua noin 175 asteessa noin 45-50 min toiseksi alimmalla tasolla.... kakku kohoaa paljon, tosin myöhäsytytyksellä aika myöhäisessä vaiheessa.  Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella tikulla....kuiva tikku = kypsä kakku. Varo ettet kypsennä kakua turhan kuivaksikaan. Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ennen varovaista kumoamista.

 

CIMG2439-normal.jpg

Toisen kakun sai kukkienkastelija kiitoksena ja toinen lähti reissuun mukaan, joten itselle pitää tehdä tätä lisää, nyt kun taasen olemme kotiutuneet...