CIMG2033.jpg

Viimeisen kuukauden aikana on tullut tehtyä fudgea jos toistakin... tässä yksi versio, mikä päätyi tarjolle isolle porukalle...

CIMG2025.jpg

Pohjana näissä on monilla käytössä olevalla ohjeella valmistettu Nigellan fudge. Netissä on tästä fudgesta hurjasti muunnoksia. Ja onhan se helppo valmistaa, kun ei tarvitse lömpötiloja mittailla. Eikä aineksiakaan tarvita tuhottomasti -> kondensoitua maitoa, jonkinlaista suklaata ja mahdollisesti lisämakua antavia aineita....pieni rasvalisä, suolaripsaus yms ovat hienosäätöä.

Fudget suklaakuorrutuksella

(50-60 pientä palaa)

1 prk = 397 g kondensoitua maitoa
350 g tummaa suklaata (osa voisi olla maitosuklaatakin)
2 rkl voita
(ripsaus suolaa)
--------------------------
Fudgekerroksen päälle tuleva suklaakerros:
150 g tummaa suklaata
3 rkl kahvijuomaa
3 rkl sulatettua rasvaa
 
Pinnalle
noin 10 palaa valkosuklaata
 
Laita kondensoitu maito, suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti. Sekoita koko ajan pohjaa myöten. Kaada seos reunavuoan sisälle TAI leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan (pintaa voi kokeilla varovaisesti ja kun on jähmettynyt, voi laittaa seuraavan kerroksen)
 
Suklaakuorrutus: Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa, kahvijuoma ja sularasva ja kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen kunnes seos on tasaista. Jätä seos kattilaan hetkiseksi ja sulata ripeästi pinnalle tuleva valkosuklaa.
 
Valkosuklaa; sulata valkosuklaa (vesihauteessa tai sellaisenaan miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa tai pursotinpussissa vesihauteessa)  ja laita se viimeistään nyt pieneen pursotinpussiin.
 
Kaada tumma suklaakuorrutus vuokaan ja levitä tasaiseksi fudgen päälle.
 
Pursota valkosuklaalla ohuita viivoja/kiekuroita/ympyröitä suklaakuorrutuksen päälle. Vetele heti esim.cocktailtikulla suklaita hieman sekaisin kiekurakuvioiksi. Minä en halunnut pintaan mitään täsmällistä kuviota, vaan suloista sekamelskaa.
 
Laita fudge jähmettymään kylmään muutamaksi tunniksi...tai vaikkapa ihan yön ylikin. Säilyy kylmässä pidempäänkin...
Leikkaa tarjolle halutun kokoisiksi paloiksi.
 
CIMG2018.jpg
Minä käytin tällä kertaa isoa säädettävää reunavuokaa ja viritin sen niin pieneksi kuin mahdollista (mitat? enpä nyt muista ja vuoka on lainassa, joten en voi niitä tarkistaa...)
 
CIMG2030.jpg
Tästä annoksesta leikkaa ihan hyvin reilut 50 palaa, vaikka reunat ensin pienesti tasoittaisikin ja niistähän saakin heti maistiaisia...

CIMG2035.jpg

Halutessaan fudget voisi kääriä vaikka sellofaaniin yksitellen, vaan minun kärsivällisyys ei siihen riitä, eikä pökkelösormet enää tahdo taipua pientä tarkkuutta vaativiin hommiin.

Muita blogistani löytyviä fudgeohjeita; sorry vaan, kuvat noista ovat hävinneet, mutta ohjeet ovat edelleen tallessa ja toimivia.

Tummia ja vaaleita fudgeja

Karpalo-valkosuklaafudget

kahden suklaan rommi-rusinafudget

Suklaafudge keksilisällä

Lisää fudgereseptejä tulossa ihan lähipäivinä blogiini. Makoisia fudgehetkiä meille kaikille!