Viime viikonloppuna, kun saimme siskon porukat meille kyläilemään, tein yhdeksi ilta/yöruoaksi pitkästä aikaa tortillapaistosta/tortillavuokaa.
Ohje löytyy jauheliha-tortillavuoan nimeltä blogiarkistosta
Nähtävästi olen nimennyt tämän joskus myös tortillapaistokseksi, kun sekin nimi osoitteissa kummittelee.
Päivitin ohjetta muutamasta kohtaa. Suolaa kaipas suuni nyt täytteeseen, tomaatit olivat sen verran isoja, ettei vettä tarvinnut täytteeseen ollenkaan ja lisäsin paprikaa kuorrutukseen. Muutoin ihan ohjeen mukaan.
Täyteen tein alusta loppuun paistinpannulla. Makuja saa laittaa ihan reilusti. Kannattaa maistella tekovaiheessa. Minulla jäi osa täytteen maustepussista nyt käyttämättä, vaikka maustoinkin nyt enemmän mitä monasti muuloin.
8 medium kokoiseen tortillalättyyn tulee ihan reilusti täytettä. Ite voisin jakaa täytteen useampaankin, mutta olen aikoinaan mitoittanut tämän passeliksi tuohon isolle Teema-vadille ja siihen mahtuu 8 kpl. Niin viitseliäs en ollut nytkään, että olisin tortillalätyt ite tehnyt.
Tähän astihhan ruoan voisi tehdä hyvissä ajoin jo valmiiksi ja peitellä kylmään.
Alkuperäiseen kuorrutukseen (juustoraastetta ja ruokakermaa) lisäsin sekaan yhden ison suippopaprikan pikku kuutioina ja jos tykkää oikein tymäkän makuisesta, voishan tähän vielä lisätä mausteitakin.
Sitten vaan lähempänä syöntiä vati kuumaan uuniin....aikaa kannataa varata lähemmän 15 mion, niin ehtii ruskistus pinta nätisti ja lämpiäävät kunnolla sisältäkin. Vähän vielä vihreää pinnalle (minulla kahdenlaista persiljaa) ja porukat syömään. Me kaikki tykättiin näistä paljon.
Kommentit