original_99fdca92-8da2-4a69-8286-8d8adb9

Tämä puolukkapiirakka on tehty tällä omenepiirakan pohjalla, kardemumman jätin tällä kertaa pohjasta pois, vaan kyllähän sekin sopisi puolukan maun kanssa yhteen, vai?

Simppeli puolukkapiirakka

(ohjeella tulee piirakkavuoallinen, tuplaamalla ohjeen saa tehtyä pellillisen marja/hedelmäpiirakkaa. Ohjeella ei tule kauhean makeaa piirakkaa, joten sokerimääriä ei tästä ohjeesta kannata pienennellä)

Pohjataikina:

2 isoa kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl sulatettua voita

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

Taikinan päälle: 2-3 dl puolukoita (laitoin 2 hieman kukkuraa dl)

Marjojen pinnalle 1-2 rkl sokeria (laitoin 1½ rkl)

(Paistetun jäähtyneen piirakan pinnalle tomusokeria)

Valmistaminen

Sekoita munat ja sokeri hyvin sekaisin.

Lisää sekaan hieman jäähtynyt voi, maito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperoituun piirakkavuokaan.

Ripottele puolukat pinnalle ja niiden päälle hieman sokeria.

Paista piirakka uunin keski/ala tasossa 200 asteisessa uunissa 20-25 min.

IMG_20211013_132834.jpg

Minä laitoin piirakan uuniin ihan näin simppelinä. Jos haluaisi hieman huomitelumman näköisen piirakan, niin kyllä tähänkin passaisi muruseos päälle....kaurainen? kookosta sekaan?

original_e305e6a2-601a-4b9d-8e58-2ed3df5

Valmis piirakka on ihanan pehmoista. Puolukat/muut pienet marjat pikkasen uppoavat taikinaan taikinan kohotessa, mutta jäävät kuitenkin näkyviin. Jauhomäärän kanssa pitää olla skarppina, ettei mittaa yhtään ali. Jauhomäärää hieman lisäämällä, pysyvät marjat paremmin näkösällä, mutta piirakan pehmeä rakenne kärsii.

Puolukkakammoinenkin kahvittelija tykkäsi piirakasta vaniljakastikkeen kanssa. Me kanssasyöjän kanssa ollaan syöty tätä ihan pelkistään.