IMG_20240127_110057_edit_65600786159973.

Helppotekoinen arkipiirakka pakastemustikoista iki-vanhalla lasiohjeella.

Mustikka-murupiirakka

(minulla pellin koko 34 x 37 cm ja käytin mittaamisissa 2 dl lasia)

4 lasillista vehnäjauhoja

2 lasillista sokeria (jos ei tykkää niin makeasta, voisi tätä ihan vähän vähentää)

2 tl soodaa (minä laitan yleensä 1 tl soodaa + 2 tl leivinjauhetta)

___________________

250 g sulatettua voita jäähtyneenä

_________________

1 kananmuna

1 lasillinen piimää

Pinnalle ripoteltavaksi

noin 8 dl pakastemustikoita jäisenä (minä laitoin sekaan 1 rkl perunajuahoja, ei välttämätön tällaisessa piirakassa)

 

Valmistaminen:

Sekoita vehnäjauhot + sokeri + kohotusaine hyvin sekaisin.

Lisää jäähtynyt rasvasula ja sekoita murumaiseksi.

Ota muruseosta kukkura lasillinen erilleen.

Lisää isompaan muruseosmäärään piimä ja kananmuna. Pursele taikina tasaiseksi.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele makua antava aines pinnalle. Minä laitoin noin 8 dl pakastemustikoita jäisenä (mihin sekoitin 1 rkl perunajauhoja)

Ripottele muruseos mustikoiden pinnalle.

Paista piirakkaa 175 – 200 asteissa  uunissa (uunisi tuntien) keskitasossa tasalämmöllä noin 30 min. Älä paista piirakkaa liian kuivaksi!

(Minun uuni saa olla lähempänä 200 astetta tällaisen ohuehkon tavallisen piirakan paistossa ja jotkut paistuvat kypsiksi jo 20 minuutissakin.)

IMG_20240127_091459_edit_66066849804327.

IMG_20240127_091852_edit_66051419393135.

IMG_20240127_100130_edit_65963791942283.

IMG_20240127_100314_edit_65887574037624.

Me tykätään reilumustikkaisesta piirakasta ja kun niitä on pakastimessa vielä reilusti, yritän käyttää niitä pois ihan lahmaten. Vähemmälläkin määrällä tulee toki ihan ok piirakkaa.

Täältä löytyy ihan erilaisen mustikka-murupiirakan ohje. Ehken tällainen kokonaan ilman soodaa tehtävä taikina on enemmän omaan makuuni.