Vielä löytyi pakastimen kätköistä muutama mansikka- ja vadelmapussi -07 satoa...
Mansikka-vadelmakiisseli
1.2 litraa vettä
2 dl voimakasta mansikkamehua
1½ dl sokeria
1-2 maustemittaa suolaa
1½ dl perunajauhoja + 2 dl vettä
n. 1½ litraa pakastemansikoita
n.½ litraa pakastevadelmia
Tein tämän kiisselin hieman omituisella tapaa tällä kertaa...
Mittaa kattilaan vesi, mehu, sokeri, suola ja puolet mansikoista. Kiehauta kunnes mansikat menettävät värinsä. Suurusta kiisseliksi -> kaada perunajauho-vesi seos ohuena nauhana keitokseen ja sekoittele koko ajan kunnes kiehahtaa, anna kuplia ½ min, jolloin kiisselipohjan väri muuttuu sameasta kirkkaaksi. Lisää kuumaan kiisseliin loput marjat jäisinä. Anna marjojen sulaa rauhassa ja samalla kiisseli jäähtyy. Tarkista vielä maku.
HUOM! Tällä ohjeella tulee ISO ANNOS KIISSELIÄ. Kolmen litran kattila lähes täyteen...
Kommentit